• BIST 8718.11
  • Altın 2246.595
  • Dolar 32.3347
  • Euro 35.1824
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

Çin'de hidrojen kenti inşa edilecek

Çin'de hidrojen kenti inşa edilecek
Orta Çin’deki Hubei Eyaletinin başkenti Wuhan, kentin kalkınma planına göre, hidrojen enerjisi endüstrisini geliştirerek kendisini "hidrojen kenti" haline getirecek.

Orta Çin’deki Hubei Eyaletinin başkenti Wuhan, kentin kalkınma planına göre, hidrojen enerjisi endüstrisini geliştirerek kendisini "hidrojen kenti" haline getirecek. Şehir, önümüzdeki yıllarda, hidrojen üretimi, depolaması ve taşınması için çekirdek teknolojinin araştırılması ve geliştirilmesi ile hidrojen altyapısının iyileştirilmesi için var gücüyle çalışıyor. Plana göre Wuhan’a bir hidrojen enerji endüstrisi parkının inşa edilmesi ve kentte 100'den fazla yakıt hücreli otomobil üreticisi ve ilgili işletmelerin bir araya gelmesi bekleniyor.

Şehir 2018'den 2020'ye kadar 20 hidrojen yükleme istasyonunu inşa ederek yaklaşık 3.000 adet hidrojen yakıt hücreli aracı destekleyecek altyapıyı oluşturacak. 2025 yılına kadar ise Wuhan’ın dünyanın önde gelen 3 ile 5 hidrojen işletmesine ve 30 ile 100 arası hidrojen istasyonuna sahip olan global bir hidrojen kenti haline gelmesi planlanıyor. Hidrojen yakıt hücrelerinin yıllık üretim değerinin 100 milyar yuan'ı  (yaklaşık 15.63 milyar ABD doları) aşması da öngörülüyor.

Wuhan Teknoloji Üniversitesi Rektörü Zhang Qingjie “Geç başlamış olmasına rağmen, Çin hidrojen temelli teknolojilerde hızlı bir ilerleme kaydetti, hidrojen yakıt hücresinin ana teknolojilerine hakim konuma geldi” dedi. Ayrıca Zhang’a göre; Çin’in hidrojen endüstrisini teşvik edici politikalarıyla Wuhan, hidrojen enerjisi gelişiminde büyük bir potansiyele ve parlak bir geleceğe sahip bulunuyor.

Yangtze Nehri'nin ortasında bulunan Wuhan, Çin'in önde gelen otomobil üreticilerinden biri olan Dongfeng Motor’un da aralarında bulunduğu bir dizi otomobil üreticisi firmaya ev sahipliği yapıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim