• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

CMA CGM, MSC ve Maersk Line işbirliği

CMA CGM, MSC ve Maersk Line işbirliği
Dünyanın en önemli üç konteyner taşımacılık şirketi olan CMA CGM, MSC ve Maersk Line, Aden Körfezi ve Hint Okyanusu'nda deniz haydutluğu ile ortak mücadele etme kararı aldı.

CMA CGM, MSC ve Maersk Line deniz haydutluğu ile ortak mücadele edecek

Dünyanın en önemli üç konteyner taşımacılık şirketi olan CMA CGM, MSC ve Maersk Line, Aden Körfezi ve Hint Okyanusu'nda deniz haydutluğu ile ortak mücadele etme kararı aldı.

CMA CGM, MSC ve Maersk Line arasındaki işbirliği, güvenlik konusundaki her türlü bilginin mümkün olduğunca paylaşımı, Deniz Haydutluğu Yönetmeliği ve izlenecek prosedürler konusunda ortak hareket etmeyi amaçlıyor. Ayrıca deniz haydutları ve onlarla alakalı kişilerin adresleri de yayımlanacak.

İşbirliği ile ilgili yapılan açıklamada “Bizim birinci ve en önemli amacımız mürettebatımızın güvenliğini sağlamaktır. Deniz haydutları denizcilik endüstrisi için problem olmaya devam ediyor ve eğer biz bunların adreslerine ulaşmak istiyorsak gemi sahipleri olarak işbirliği içinde olmalıyız” denildi. CMA CGM, MSC ve Maersk Line, Somali’deki korsanların gemi saldırılarının devam ettiği yerlerde gemilerin güvenliğini sağlamak için BMP yöntemini uygulamaya koyarak önemli bir işbirliğine vardı. CMA CGM, MSC ve Maersk Line tarafından ortaya konulan Korsanlığa karşı mücadele yönetimi (BMP) korsan saldırıları önlemek için önemli bir adım olarak gösteriliyor.

CMA CGM, MSC ve Maersk Line, Aden Körfezinde ve korsan saldırıların vuku bulduğu her yerde deniz haydutları ve onların destekçilerinin gerekli cezaları alması konusunda uluslararası kamuoyunun kendilerine destek vermesini istiyor. CMA CGM, MSC ve Maersk Line tarafından yapılan ortak açıklamada “Bu konudaki en büyük problem korsanların adreslerinin tespit edilememesidir. Bundan dolayı denizdeki huzurun sağlanması ve deniz güvenliğinin yeniden tesisi oldukça zor bir durum. Ayrıca korsan saldırı hareketlerinin cezasız bırakılması diğer önemli bir sorun olarak karşımıza çıkıyor” denildi.

Kaynak: Hacı Yusuf Özer-Lojiport

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim