• BIST 10282.37
  • Altın 2400.636
  • Dolar 32.257
  • Euro 34.6756
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 24 °C

Coca Cola, Iveco Active Day'i test ediyor

Coca Cola, Iveco Active Day'i test ediyor
Coca Cola, Iveco Active Day dağıtım araçlarını İngiltere’de test etmeye başladı.

COCA COLA ACTİVE DAY'İ TEST EDİYOR

Coca Cola, Iveco Active Day dağıtım araçlarını İngiltere’de test etmeye başladı.

Doğalgazlı ticari araçlar alanında Avrupa’nın lider markalarından olan Iveco, doğalgazın ticari karayolu taşımacılığındaki gereksinimlerin frenlenmesi bakımından geçerli bir çözüm olacağına inancıyla bu modellerin üretimine ağırlık vermeye başladı.

Coca Cola Enterprise Logistics Asset Müdürü Darren O'Donnell, kendilerinin CBM’yi seçmelerindeki en önemli nedenin karbon salınımındaki düşüklük ve ticari olarak alternatif bir yakıt kullanmasını belirterek, yeni araç filolarının kendilerine önemli faydalar kazandıracağını açıkladı. Darren O'Donnell, “CBM tarafından kullanılan gazın çöplük gazından elde edilmesinin herhangi bir fosil yakıtın kullanılmaması anlamını içerdiğini söyleyerek Strails de kullanılan yakıt bize gizli kalmış alternatif yakıtlar hakkında düşünmemiz gerektiğini ifade ediyor” dedi.

“Şu anda pazarda, çok az sayıda alternatif enerji ile çalışan kamyon bulunuyor ve Iveco bizim işimizi mükemmel olarak karşılıyor” diyen Darren O'Donnell sözlerine şöyle devam etti: “Stails’in kullanılabilirliliği bizim işimizle mükemmel uyum gösteriyor. 2004 yılından bu yana zaten 50 tane dizel model bünyemizde vardı. Bu rakamlar önümüzdeki yıllarda daha da artacak” dedi.

Yeni Strailsler Londra şehir merkezindeki büfe ve kafelere haftada 5 iş günü dağıtımda kullanılacak. Yeni araçlar tüm İngiltere’deki 20000’den fazla CCE bayiine dağıtımda kullanılacak.

CBM’nin performansı, Coca Cola Enterprise tarafından gelecekteki kararları bakımından dikkatli bir şekilde inceleniyor. Bu inceleme bağımsız olarak Cenex (İngiltere hükümeti karbon ve yakıt teknolojileri merkezi) tarafından yapılıyor. Fosil yakıt alanında kalarak ve kentsel alandaki hava kalitesine azami dikkat eden doğalgazlı modeller, bugün pazarda bulunan en temiz içten yanmalı motorlar olarak gösteriliyor. Petrollü motorlar kadar sessiz olan ve daha az karbon dioksit emisyonuna neden olan Iveco, bugün pazarda en tamamlanmış ürün sınıfına sahip olma özelliğini sürdürüyor. Sınıflamaya geniş kapsamlı otobüs seçenekleri ile Daily, ECODaily, Natural Power, Eurocargo ve Stralis gibi özellikle şehir içi kullanımına uygun modeller dahil ediliyor. Bugün Avrupa yollarında 10.000’den fazla Iveco doğalgazlı araç bulunuyor.

Iveco, 23-30 Eylül’de Hannover Fuarı’nda

Iveco’nun Fuara katılımına yol gösteren tema “yeniliklerin gerçeğe dönüştürülmesi” temasıdır. İveco tarafından gerçekleştirilen önemli teknolojik yeniliklerden bazıları, piyasada yerini alırken bazıları da fuarlarda müşterilerine ilk kez sunulacak.
Hannover 2010 Uluslararası Oto-Show Araba ve Motosiklet Fuar tasarlanan Iveco standı, İtalyan bilim adamı, kâşif, sanatçı ve heykeltıraş Leonardo da Vinci’den esinlendi.

Iveco’nun birçok ürününü, hizmetini ve yeni teknolojisini sunduğu 2700 m2’nin üzerindeki sergi alanı şehir içi, orta - uzun mesafe ve arazi olarak üç bölüme ayrıldı.

Dört adet ECODaily aracının bulunduğu birinci bölümde tarihi merkezlerde serbest bir şekilde hareket edebilecek sıfır emisyonlu, elektrikli pick up da dahil olmak üzere, farklı versiyonlar sergilendi. Bölümün sonunda, emisyon değerlerini yüzde 30’a varan oranlarda düşürmeyi başaran ve kentlerdeki hava kalitesine belirgin katkılar sağlayan, akü ile çalıştırılan elektrik jeneratörü ile Dizel motor tahriki temin eden 12 metre serisi hibrid Citelis otobüsleri sergilenecek.

Kaynak: LOJİSTİK EKİPMANLAR

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim