• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Continental’de işin tipine göre lastik var

Continental’de işin tipine göre lastik var
Continental Türkiye Kamyon Lastikleri Satış Müdürü Murat Bilginalp, “Lastiklerimizi kullanılacak oldukları segmentlere göre dizayn ediyor ve yapılandırıyoruz.

 

Örneğin, İnşaat grubu lastikler, bölgesel ve şehirlerarası yük lastikleri, uluslararası taşımacılık uzunyol lastikleri veya tamamen yolcu taşıması segmentine odaklamış otobüs lastiklerimiz var. Dolayısı ile müşterilerimize ihtiyaçları doğrultusunda o işe ve araca en uygun lastiği sunabiliyoruz” dedi.
 
2011 yılında 30,5 milyar Euro’luk bir ciro ile dünyanın önde gelen otomotiv tedarikçileri arasında yer alan Continental, fren sistemleri, motor ve şasi sistemleri ve elemanları, aletle donatım, infotainment çözümleri, araç elektroniği, lastik ve teknik elastomer ürünleri sunucusu olarak, daha fazla sürüş emniyeti sağlamaya ve küresel iklimi korumaya yönelik çalışmaları ile tanınıyor. Bunun ötesinde, ağa bağlı otomotiv iletişiminde yetkin bir iş ortağı olarak karşımıza çıkan Continental, 46 ülkede yaklaşık 167 bin çalışanıyla faaliyet gösteriyor.
 
Continental Türkiye ve çalışmaları hakkında bilgiler veren Continental Türkiye Kamyon Lastikleri Satış Müdürü Murat Bilginalp, Continental’ın Türkiye’de gelişen ve güçlenen bir yapıya ve büyüyen bir satış ekibine sahip olduğunu söyledi. ‘Her geçen gün, konusunda uzmanlaşan bayilerimiz ile müşterilerimize çağdaş normlardaki kaliteli ürünlerimizi sunuyoruz’ diyen Bilginalp, “Lastik, tüm araçlarda en önemli güvenlik unsurlarından biridir. Bu nedenle lastiğin kullanılacağı araca ve amaca göre seçilmesi gerekiyor. Bizler Continental olarak, lastiklerimizi kullanılacak oldukları segmentlere göre dizayn ediyor ve yapılandırıyoruz. Örneğin, İnşaat grubu lastikler, bölgesel ve şehirlerarası yük lastikleri, uluslararası taşımacılık uzunyol lastikleri veya tamamen yolcu taşıması segmentine odaklamış otobüs lastiklerimiz var. Dolayısı ile müşterilerimize ihtiyaçları doğrultusunda o işe ve araca en uygun lastiği sunabiliyoruz” diyerek sözlerine başladı.
 
‘ARAÇLARIN ÇALIŞMA KOŞULLARINI İYİ ETÜT EDİYORUZ’
 
Continental’ın dünyanın en büyük lastik tedarikçilerinden biri olduğunu belirten Bilginalp, firmanın lastiklerini üretirken kullandığı teknoloji ile ilgili şunları söyledi: “Firma olarak üretilen araçlar ve bu araçların çalışma koşullarını çok iyi etüt ederek en uygun ürünü üretebilme ve geliştirebilme imkanına sahibiz. Bu imkanı bir avantaja döndürebilmek içinde dünyanın en gelişmiş AR-GE birimine sahip tesislerimizi kurduk. Ayrıca dünyanın her ikliminde üretilen bu lastikleri gerçek çalışma koşullarında deneyebileceğimiz test alanlarına da sahibiz. Hem hizmet hem de ürün kalitesiyle rekabet içerisine girip, kullanıcıya en iyi hizmeti vermek amacıyla çalışıyoruz. Continental, kanıtlanmış en kısa fren mesafesi teknolojisinde Avrupa’da bir numara. Aynı zamanda kuru zeminde olduğu kadar ıslak, karlı ve buzlu zemin performansları ile düşük yuvarlanma direnci, Continental Lastikleri’ne rakiplerine göre avantaj sağlıyor. Bunun yanı sıra daha öncede bahsettiğim gibi orijinal ekipman, tuning segmenti ve yenileme pazarında da lider konumdayız.”
 
‘TEKNOLOJİ HARİKASI LASTİKLER ÜRETİYORUZ’
 
Continental lastiklerinin sağlamlığı, uzun ömürlü oluşları, sağladığı yakıt tasarrufu ve güvenlik bakımından üst düzey bir lastik üreticilerinden birisi olarak bilindiğinin altını çizen Bilginalp, firma olarak Türkiye’nin hava ve yol şartlarına uygun üretim anlayışına benimsediklerini kaydederek sözlerine şöyle devam etti: “Continental hava ve yol koşullarının yanında; üretim esnasında söz konusu ülkelerdeki yük taşıma şartlarını da dikkate almaktadır. Dolayısıyla, daha önce söylediğim şeyi tekrar edecek olursam; amaca ve araca uygun lastiği sunabilmek için bu yönde değerler/gerçekler dikkate alınarak ürünler geliştiriliyor ve üretiliyor. Buna en güzel örnek olarak ülkemiz yol ve yük şartları için geliştirilen Extra Duty Kamyon Lastiklerimizi gösterebiliriz.”
 
‘KIŞ LASTİĞİ SÜRÜCÜ VE SÜRÜŞ GÜVENLİĞİ SAĞLIYOR’
 
Yaz lastiklerinin yere temas eden yüzeyi ısı 7 derecenin altına düşmesiyle sertleştiğini ve bu nedenle ıslak ve soğuk yolda yeterli kavrama sağlayamadığına dikkat çeken Bilginalp, “Kış lastikleri ise yapılarındaki doğal kauçuk payları sayesinde düşük sıcaklıklarda bile esnekleşip yol tutuşunu önemli ölçüde arttırmaktadır. Bu nedenle kış lastiği kullanılması sürücü ve sürüş güvenliği açısından büyük önem gösterir. Kış lastiği kullanımının zorunlu hale gelmesini güvenliği ön planda tutan bir marka olarak büyük bir memnuniyetle karşılıyoruz. Kışın, yaz lastikleri ile fren mesafesi uzar, virajda araç, merkezkaç kuvvetinin etkisi ile daha fazla dışarıya doğru savrulur, araçlarda önden veya arkadan kaymalar artar. Mevsiminde doğru lastiğin kullanılması trafik güvenliği açısından son derece önem taşımaktadır. Nasıl ki kış aylarında yaz lastiği ile yol almak risklidir, yazın da kış lastiği ile yol almak risklidir” diyerek sözlerine devam etti.
 
‘LASTİKTE ETİKET UYGULAMASINI DESTEKLİYORUZ’
 
Lastik etiketi uygulaması ile tüketicilere yeni lastik seçimlerinde yardımcı olması adına bazı temel bilgilerin sağlanmasının amaçlandığının altını çizen Bilginalp, “Bu uygulama ile tüketiciler, satın aldıkları lastik hakkında yakıt tasarrufu, ıslak zeminde yol tutuşu ve lastikten kaynaklanan dış gürültü konularında standart bilgilerin sahibi olabiliyor.  Continental olarak, son tüketiciye lastik seçimi sürecinde yardımcı olacak bazı önemli bilgilerin sağlanmasını ve bu konuda kaydedilen gelişmeleri memnuniyetle karşılıyoruz. Ancak bahsedilen 3 kriter dışında diğer performans kriterlerinin de mutlaka göz önünde bulundurulması gerektiğini belirtmekte fayda var. Lastik üreticileri olarak, tüm bu kriterlerin dikkate alınarak üretim yapılmasıyla; tüketicilerimize en sağlıklı, güvenli ve ekonomik lastikleri sunacağımıza olan inancımız tam” dedi.
 
‘MÜŞTERİ ODAKLI DÜŞÜNÜYORUZ’
 
Önümüzdeki dönemde hafif ve ağır ticari araçlarına yeni lastik yatırımı yapacak olan kişilerin ya da firmaların çözüm ortaklarını seçerken hangi dikkatli olmaları gerektiğini vurgulayan Bilginalp, “Günümüzde, firma ya da filo sahipleri lastik seçimleri sırasında, satın aldıkları ürünün fiyatı ile birlikte o ürünü seçerken; ürün ile yakalayacakları performans, düzgün servis hizmeti, ürünün arkasında duran firma, kaplanabilirlik gibi özetle toplamda en düşük sürüş maliyeti faktörlerini gözetmektedir. Continental, bu kriterleri içeren süreçleri kendisine hedef koyan ve temin etmeye çalışan yapıda hizmet vermektedir. Türkiye, ağır vasıta lastik yenileme pazarı olarak Avrupa’nın en önemli pazarı durumunda. Bu pazarın genişlemesi ile beraber, biz de Continental olarak büyüyen sektörde payımızı daha da arttırmak için çalışacağız” şeklinde konuştu.
 
CONTİNENTAL LASTİK TEKNOLOJİSİ’Nİ YENİ YATIRIMLARLA GÜÇLENDİRİYOR!
 
Dünyanın en büyük lastik üreticilerinden Continental, dünya çapında yeni yatırımlar yaratarak, lastik güvenliği teknolojisini arttırmaya devam ediyor.  Çin’de 13,3 milyon ve 33 milyon Euro değerinde iki ayrı yatırıma imza atan Continental, sürüş güvenliğine odaklanıyor.
 
Dünyanın en büyük uluslararası beş lastik tedarikçisinden biri olan Continental, Çin’de iki büyük yatırıma imza atıyor. Çin’in Jiading Sanayi Bölgesi’nde 13,3 milyon Euro’luk yatırımla 10 bin metrekarelik yeni bir alanı tesisine dâhil eden firma,  Wuhu’da ise yaklaşık 33 milyon Euro değerinde ikinci bir fabrika kurulması için ilk adımı attı.
 
Lastik, şasi sistemi ve araç içi donanımın güvenli sürüş teknolojisinin temel bileşenleri olmasından yola çıkan Continental, Jiading’deki ikinci ve Wuhu’daki yeni tesislerinde, lastik güvenliği teknolojisini arttırmayı hedefliyor. Araçlarda, güvenli sürüş bileşenlerinin (lastik bağlantısı, yay/amortisör sistemi, direksiyon, fren, lastik) uyumlu çalışmasının güvenli ve kaliteli sürüşe etkisinin önemli olduğundan yola çıkan Continental, uzun dönem üretim hedeflerini çizerken yeni yatırımlara önem veriyor.
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim