• BIST 9889.16
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C

COSCO, Avrupa'ya ağlarını örüyor

COSCO, Avrupa'ya ağlarını örüyor
COSCO, 35 yıllığına kiraladığı Pire Limanı’nı ile konteynerde Rotterdam Limanı’na rakip olurken, Rotterdam Limanı ile de dökme kuru yük anlaşması yaptı.

COSCO, Avrupa'ya ağlarını örüyor

COSCO, 35 yıllığına kiraladığı Pire Limanı’nı ile konteynerde Rotterdam Limanı’na rakip olurken, Rotterdam Limanı ile de dökme kuru yük anlaşması yaptı. COSCO’nun yeni hedefi ise Hamburg.

Rotterdam Limanı, çelik yük başta olmak üzere kuru yük taşımacılığında Antwerp Limanı’nı da geride bırakarak Avrupa’nın ana limanı olmak için kendini geliştiriyor. Bu kapsamda Rotterdam ilk adım olarak, Çinli armatörlük şirketi COSCO ile mutabakat zaptı imzaladı. Anlaşmaya göre COSCO, Rotterdam Limanı ile Asya arasındaki dökme kuru yük tarifeli sefer sayısını giderek artıracak. Anlaşmanın imzalanması sırasında bir açıklamada bulunan Rotterdam Limanı Genel Müdürü Hans Smits, anlaşmanın limanın daha çekici hale gelmesinde önemli bir adım olduğunu vurguladı. Kriz öncesinde 4.5 milyon ton demir-çelik elleçleyen liman, orta vadede bu miktarı 10 milyon tona kadar çıkarmayı hedefliyor.

COSCO Hamburg’da ortaklık istiyor

Yunanistan’da Pire, Hollanda’da Amsterdam limanlarını kendine üs yapan COSCO’nun yeni hedefi ise Almanya. Hamburger Abendblatt’ın haberine göre; COSCO Hamburg Limanı’ndaki konteyner terminallerinden birine ortak olabilmek için limana baskı yapıyor. COSCO CIO’su Wei Jiafu, Abendblatt’a verdiği demeçte COSCO’nun bu ortaklık için 4 yıldır mücadele ettiğini söyledi. COSCO, bu ortaklık ile Avrupa ve Asya arasındaki konteyner gemi trafiğini artırarak 10 bin TEU’luk süper post panamax gemilerini devreye sokmak istiyor. Cosco’nun ayrıca Antwerp Gateway Terminal’inde de Duisburger Hafen AG, ZIM ve CMA CGM gibi hissesi bulunuyor.

Kaynak: Aysel Gençer-Perşembe Rotası

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim