• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Costa Concordia'nın hasarı 1 milyar dolar

Costa Concordia'nın hasarı 1 milyar dolar
Giglio Adası açıklarında karaya oturan ‘Costa Concordia’ isimli cruise gemisinde, ortaya çıkan hasarın 1 milyar dolara kadar ulaşabileceği belirtildi.

İtalya’nın Grosseto kenti yakınındaki Giglio Adası açıklarında karaya oturan ‘Costa Concordia’ isimli cruise gemisinde, ortaya çıkan hasarın 1 milyar dolara kadar ulaşabileceği belirtildi. Alabora olan ‘Costa Concordia’da meydana gelen hasarın en az 500 milyon dolar olduğunu belirten analistler, sigortacılar için ise toplam faturanın 1 milyar dolara ulaşabileceğini öne sürüyor.

Eğer tahminler gerçekleşirse, Concordia hasarının 1989’daki Exxon Valdez felaketinde çıkan 500 milyon dolarlık faturayı geçip denizcilik sigortalarındaki tüm zamanların en yüksek hasarı olması bekleniyor.

Carnival, Cunard, Holland America, Princess ve Seaborn gibi 101 gemi işletmesiyle birçok markaya sahip olan Costa’nın ana şirketi Carnival Group, sigorta kapsamıyla ilgili röportaj taleplerine yanıt vermemesine rağmen, şirketin sorumlu olduğu muafiyet tutarının en az 40 milyon dolar civarında olduğu belirlendi. Ayrıca geminin onarılıp onarılamamasına bağlı olarak sigorta şirketlerinin kendi sorumluluk ölçülerini söylemek için henüz çok erken olduğu kaydedildi.

Mali sorumluluk ve gemi güverte sigortası

Geminin mali sorumluluk ve gemi güverte sigortası bulunuyor. Bermuda ve İrlandalı sigortacılar tarafından yapılan açıklamaya göre, diğer zararların XL Grup tarafından yürütülen bir sigorta kapsamında olduğu söyleniyor. Ayrıca Londra merkezli RSA Sigorta Grubu’nun 15 milyon dolara kadar hasarlardan sorumlu olduğu da yapılan açıklamalar arasında. Henüz ismi verilmeyen diğer şirketlerin de hasarları ödemek zorunda kalacakları belirtiliyor.

Mali sorumluluk poliçesi de Carnival Grup tarafından satın alınan sigorta kapsamında yer alıyor. Şirket yaptığı açıklamada, bu poliçe üzerine 10 milyon dolarlık muafiyet tutarına sahip olduğunu söyledi. Ayrıca bu kapsamın, herhangi bir sızıntının temizlenmesi, kargo kaybı, yolcu veya mürettebattan herhangi bir yaralanma ve ölümle ilgili ödemelerini de içerdiğine dikkat çekildi. Olayda geminin kaptanının ihmali bulunsa bile hasarların ödeneceği söyleniyor.

Cruise hatları ve nakliye şirketlerinin bireysel riskleri yaymak için bir araya geleceği, her kulübün ödenmesi gereken miktarı ödeyeceği ve daha sonra da hasarların toplu fonlar tarafından ödeneceği kaydedildi. Carnival Grup iki kulüp aracılığı ile Concordia’yı sigortaladı. Ancak Carnival, geminin kullanım kaybı için sigorta yaptırmadı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim