• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Costa Meditarranea, adalara uğruyor

Costa Meditarranea, adalara uğruyor
İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Demirtaş, "Costa Meditarranea" gemisinin 1 Temmuz'dan itibaren İzmir'den yolcu almaya başladığını söyledi.
İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, "Costa Meditarranea" gemisinin 1 Temmuz 2013'ten itibaren düzenli olarak yaz sonuna kadar Yunan adaları seferleri için İzmir'den yolcu almaya başladığını açıkladı. Demirtaş, "Homeport girişimimiz, Costa tarafından olumlu bulunmuştu. İzmir'den yolcu alınmaya başlanması, Costa Başkanı Pierluigi Foschi'nin bize verdiği sözün bir parçası. Foschi ve Costa Grubu, sözünü yerine getirdi. 2013 yılı kapsamında Costa'nın İzmir çıkışlı Yunan adaları turu için ilk yolcular dün gemiye bindi." dedi. 
 
Costa Meditarranea'nın İzmir, Rodos ve Heraklion olmak üzere Akdeniz'de üç yerden yolcu aldığını belirten Demirtaş'ın verdiği bilgiye göre gemi, dün İzmir'den 119 kişiden oluşan ilk yolcularını aldı. Rotası ise İzmir, Samos, Kos, Rodos, Heraklion (Girit), Santorini, Mykonos ve İzmir olmak üzere yedi gece, sekiz gün. 1 Eylül'e kadar her pazartesi İzmir'den yolcu almaya devam edecek. 
 
İzmir'in, yolcu giriş çıkışının yapıldığı bir liman olarak kullanılmasının ve Türk yolcuların kruvaziyer gemilerine binmeye başlamasının önemli bir gelişme olduğuna dikkat çeken İZTO Başkanı Demirtaş, "Dünyanın en büyük kruvaziyer şirketlerinin rotalarını İzmir'den yolcu alacak şekilde düzenlemesi, kentimizin potansiyelinin önemli bir göstergesi." ifadelerini kullandı. Türkiye gündeminde yaşanan Taksim Gezi Parkı protestoları yüzünden kruvaziyer şirketleri tedirginlik yaşamasına rağmen İzmir'den yolcu almaya başlamasının, bu süreçte memnuniyet verici bir gelişme olduğunu da vurguladı. Şirketleri şehre çekebilmek için yürüttükleri çalışmaların yanısıra kruvaziyerle gelen yolcuların rahat edebilmesi için de düzenlemeler yaptıklarını aktaran Demirtaş, "Yolcu değişimi operasyonları ve pasaport işlemleri esnasında güneşte ve sıcakta bekleyen yolcular için gölgelik yaptırdık. Ayrıca sıcak havalarda su püskürtmeyle serinletme sistemi oluşturduk." bilgilerini verdi. 
 
'KRUVAZİYERDE AVRUPA VE AMERİKA DARALIYOR, EGE VE AKDENİZ YÜKSELİYOR' 
 
Kruvaziyer turizminde Avrupa ve Amerika pazarının daralmaya başladığını, Ege, Doğu Akdeniz ve Karadeniz bölgelerininse yükselen pazarlar haline gelmeye başladığını dile getiren Ekrem Demirtaş, şunları kaydetti: "Özellikle İzmir başlangıçlı ve bitişli Ege, Kuzey Ege, Karadeniz ve Doğu Akdeniz rotaları çalışıyoruz. 2008 yılından bu yana çalıştığımız rotaları, kruvaziyer şirketleriyle düzenli olarak paylaşıyoruz. İklim şartları da ticaret de rotalar da birbirine çok uygun. Gemiler, bu bölgede yılın 12 ayı çalışabilir." 
 
Sektörle ilgili aktörlerin ve özellikle büyük şirketlerin İzmir'e ilgisinin her geçen gün arttığına dikkat çeken Demirtaş, "Odamızın yaptığı çalışmaların yanısıra gerçekten çok güzel bir kentimiz var. Kruvaziyer yolcularının ilgisini çekebilecek pek çok alternatif tur seçeneğini sunabilecek bir zenginliğe sahibiz. Mevcut limanın şu anda elde olmayan fiziki zorluklarına karşın İzmir'e en çok yolcu getiren firmalar, en yeni gemilerini getiriyor. Tüm bunlar, firmaların ilgisinin devamlı olduğunun açık bir göstergesi. Onların beklenti ve isteklerine hazırlıklı olmak gerekiyor." şeklinde konuştu. 
 
'GEMİ İÇİNDEKİ ENDÜSTRİDEN PAY ALABİLİRİZ' 
 
Kruvaziyer firmalarının tedariklerini İzmir'den yapmasını hedeflediklerini de belirten İZTO Başkanı Demirtaş, şöyle konuştu: "Kruvaziyer gemilerine, sadece yolcu alın da demiyoruz. Her türlü yiyecek, içecek, gemi inşa ve dekorasyon malzemesini ülkemizden alabilirler. Kalite ve fiyatlarımız son derece uygun. Türkiye, her ülkeye 23 bin çeşit mal satıyor. Tekstilden gıdaya kadar her yıl 5 milyar Euro'luk mal alan kruvaziyer firmalarının, tedariklerini İzmir'den yapması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İzmir'in kruvaziyer turizmindeki öncelikli hedefi, doğru tanıtım politikalarıyla yerel, ulusal ve uluslararası düzeyde tüm aktörleri kent ve olanakları hakkında durmadan bilinçlendirmek ve en kısa sürede yeni limanına kavuşmak olmalıdır."
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim