• BIST 9712.95
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

CYE Petrol, yakıt ikmal kalitesi ile müşterilerine güven veriyor

CYE Petrol, yakıt ikmal kalitesi ile müşterilerine güven veriyor
CYE Petrol yakıt ikmal kalitesini arttırmak için yatırımlarına devam ediyor. Bu kapsamda gemi yakıt ikmallerinde Emerson Coriolis Mass Flow Meter sistemiyle Türk limanlarını ikmal limanı haline getirmeyi hedefliyor.

CYE Petrol Tic. Ltd. Şti. 5. ve 6. yüksek teknolojili ve sertifikalı kütlesel sayaçlarını (EMERSON Coriolis Mass Flow Meter) hizmete aldı. CYE Petrol tarafından yolcu gemisine ikmal gerçekleştirilen sıra da yeni sayaçların açılışı için kurdele kesildi. Kurdeleyi CYE Petrol Genel Müdür Deniz Eraydın ve Emerson Process Management Mass Flow Meter Ürünleri Türkiye Sorumlusu Kaan Cüce kesti. 

Törende bir konuşma yapan CYE Petrol Genel Müdürü Deniz Eraydın yaptığı konuşmada “CYE Petrol olarak nihai amacımız bunker ikmallerinde kalite unsurunu rekabetin odağına çekerek Türk Limanlarını bölgemizin ve Akdeniz’in açık ara tercih edilen “İkmal Limanları” haline getirmektir Gemi yakıt ikmallerinde en çok zaman harcanan konu armatör ile yakıt ikmalcisi arasında kalite ve miktar üzerine oluşan sorundur. Bu tartışmalar hem ticareti hem gemi hemde ikmallerin işleyiş verimliliğini olumsuz etkiliyor. Bizde CYE Petrol olarak sayaçların buna çözüm olacağını düşündük. EMERSON firması ile Emerson Coriolis Mass Flow Meter’ları kullanmak için anlaşma yaptık” dedi. 

Konuşmasında yeni sayaç sistemi hakkında da bilgi veren Deniz Eraydın   “Miktar üzerinde ölçüm yapılır ve survey ikmalden önce de tespit tutunağı tutar. Gasoil ve Fuel oil olmak üzere 2 şekilde ikmal yapıyoruz.Fuel oil olan damla şeklinde işlem görür. İkmal bitince bu numune 3 kaba bölünerek 1.gemiye 2.geminin marpoll kısmına 3.’sü ise ikmalci firmaya göderilerek bunker ölçümü yapılır. En son aşamada ise ikmalin söz verilen ölçüde yapılıp yapılmadığı denetlenir. Bizim Mass Flow Meter’ı kullanmamızdaki amaç ikmal sırasında müşteriye malın kesafeti,sıcaklığı,malın kg tonajı, bunkerin içindeki hava ve su miktarı hakkında net bilgi sağlar“ dedi. 

Açıklamalarına “İkmal sırasında alınan numuneler için müşterilerimize 90 gün süre veriyoruz eğer talep ederlerse bu süre 1 yıla kadar uzatılabiliyor diyen Eraydın ikmalleri yeni nesil bunker barcı ile yaptıklarının ve gemi yakıt standardı ISO 8217- 2012 (E) ‘na göre ikmal gerçekleştirdiklerini söyledi.

“TÜRK LİMANLARI’NI BÖLGEMİZİN VE AKDENİZ’İN İKMAL LİMANI HALİNE GETİRMEK İSTİYORUZ “ 

Deniz Eraydın, CYE Petrol olarak nihai amaçlarının bunker ikmallerinde kalite unsurunu rekabetin odağına çekerek Türk Limanlarını bölgenin ve Akdeniz’in açık ara tercih edilen “İkmal Limanları” haline getirmek olduğuna vurgu yaptı. 

Emerson Process Management Mass Flow Meter Ürünleri Türkiye Sorumlusu Kaan Cüce de sistem hakkında bilgi verdi. Cüce “Emerson’un Mass Flow ölçümleri özellikle denizcilik sektöründe kullanmış olduğu komple çözümler ile birlikte bir ikmal tankerlerine komple çözüm sunmaktadır. Mass Flow Meter varolduğu sistem içerisinde sistemin havalı ürün geçişlerinde okumamasını veya yoğunluğa bağlı olarak değişkenlik göstermesini sağlamaktadır. Bu sistemin ikmal tankerlerinde tercih edilmesinin nedeni direkt olarak müşteriye doğru kalite ve miktarda ve doğru efsafta vermesidir.Transfer esnasında ne zaman havalı geçişin olduğunu direkt olarak sistem size söylemektedir.Havalı ürün geçişinde sistem kesinlikle işlem yapmamaktadır.Buda müşteriye güven sağlamaktadır. Biz sadece içinden geçen ürünü ölçmekte. Böylece müşteriler eksiksiz olarak fatura edilen malı tanklarında görebilirler.Transfer işlemi biter bitmez müşteriler print olarak ikmal tutanağını ikmal yaptığınız gemiye verebiliyorsunuz.Bu size hem zaman kazandırır hemde ileride oluşacak sorunlar için belge niteliğindedir. “dedi. 

HERHANGİ BİR DEVLET DAYATMASI OLMADAN SAYAÇ İŞLEMLERİ YAPIYORUZ 

Mass Flow Meter Ürünleri Türkiye Sorumlusu Kaan Cüce konuşmasının devamında CYE Petrol’ün denizcilik sektöründe dünyada eşi benzeri olmayan bir sistem başlattığını belirterek sözlerine şöyle devam etti: CYE Petrol kalite standartlarını en yüksek seviyeye çekmek açısından yakıt ikmal işlemini herhangi bir devlet dayatması olmadan bu yatırımı yaptı ve bu sayaç sistemi ile çalışmaya başladı. Yaklaşık 1 yıldır bu sistem CYE Petrol tarafından kullanılıyor. Biz Emerson Türkiye olarak amacımız Türkiye’de akaryakıt sektöründe çalışan firmalara bu sistemi entegre etmeye çalışıyoruz” dedi.

AVRUPA NORMLARINDA HİZMET SAĞLIYORUZ

Cüce CYE petrol tarafından hayata geçirilen sistemin en büyük farkının Avrupa normlarında olması ve MID sertifikası kapsamında sadece sayaçtan ibaret kalmadan kaliteli hizmet veriyor olmasına bağladı.

Mass Flow Meter sistemi hakkında:

 “Coriolis Mass Flow Meter” teknolojisi, Türk Limanları nda, bunker barçlarında sadece CYE Petrol Tic Ltd Şti tarafından kullanılmaktadır. “Coriolis Mass Flow Meter” teknolojisi gemi yakıt ikmali (bunker) sırasında en önemli kalite parametrelerini ( kesafet, sıcaklık, ağırlık (kg), volüm (lt), su miktarı, hava miktarı) ölçerek anında gösteriyor. Dünyaca Kabul görmüş sertifikalı, elektronik olarak mühürlenmiş EMERSON Coriolis Mass Flow Meter mekanizması bunker ikmali sırasında her 2-3 saniyede bir ikmal hattından geçen ürünün kalitesini ölçüyor ve kayda geçiriyor. 100 tonluk bir yakıt ikmali sırasında, yakıtın kalitesi ve içeriği ile ilgili ortalama 1200 satır bilgi kayda geçiriliyor. Böylece gemi yakıt ikmali sırasında yakıt kalitesi anında izlenebildiği gibi, ikmalle ilgili bilgilerde senelerce saklanabilecek data haline getiriliyor.

Bu sayaçlarla yapılan ikmallerde ürünün içindeki hava, su ve sludge (çamur) miktarı anında ölçülmek sureti ile ikmallenen net yakıt miktarı tam olarak tespit ediliyor. Böylece hem bunker firmasında ki, hem de armatör firmasında ki insan hatalarının ve muhtemel suistimalerin önüne geçilme olanağı doğuyor.

EMERSON Coriolis Mass Flow sayaçları ilk defa 2014 yılında CYE Petrol tarafından inşa ettirilen yeni nesil bunker barçlarında (MT BEYKOZ-E ve MT KALAMIŞ-E) kullanılmaya başlandı. Başarılı uygulama ve denizcilik piyasasından gelen olumlu tepkiler sonrasında, Şirket bunker barçlarının tamamına bu teknolojiyi taktırma kararı almıştır.

CYE Petrol hakkında:

CYE Petrol bunker ikmallerinde:ISO8217:2012(E) kalitesini (tüm ürünlerinde) garanti eder.
MARPOL AnnexVI bunker ikmal prosedürü kullanır.
Kalite itirazı için müşterilerine 90 gün (min) süre verir.
Yeni nesil, çift cidarlı çevreye saygılı bunker barçları kullanır.
EMERSON Coriolis Mass Flow Meter kullanır

CYE Petrol yukarıdaki 5 kalite unsurunun hepsini bir ararda armatörlere sunan sadece Türk Limanlarında değil, dünyada da tek bunker şirketidir.

CYE Petrol’ün şeffaflık ve kalite yatırımlarının sonucu:

2015 yılında Türk limanlarında yapılan bunker ikmallerinde %12 civarında artışa katkı olmuştur.

2015 yılında CYE Petrol Tic Ltd Şti nin bunker ikmallerinde %40 artış olmuştur.
2014 yılında İstanbul Boğazın dan geçen gemi sayısı 46 000 civarındadır.
2015 yılında İstanbul Boğazından geçen gemi sayısı rekor düşüşle 43 000 olmuştur.
Uluslararası denizcilik piyasasında yaşanan daralmaya rağmen, İstanbul Limanı ikmal limanı kimliğini güçlendirmiş ve pazar payını yükseltmiş gözükmektedir.

2015 yılında, CYE Petrol, FORTUNE 500 tarafından Türkiyenin en verimli 31. Şirketi olarak listelenmiştir.

CYE Petrol Tic Ltd Şti “Türkiye’nin En İyi Gemi Yakıt İkmal Şirketi” seçilmiştir (Altın Çıpa Ödülleri – 2015).

Haber: Burcu ERTAŞ / Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim