• BIST 8718.11
  • Altın 2240.804
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.1533
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C

Dağı delip "Türkiye'nin en uzun otoyol tüneli"ni inşa ettiler

Dağı delip "Türkiye'nin en uzun otoyol tüneli"ni inşa ettiler
Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi kapsamında Samanlı Dağı delinerek, 3 şeritli 2 tüp olarak yapılan Orhangazi Tüneli, 3 bin 590 metreyle Türkiye'nin en uzun otoyol tüneli unvanını taşıyor.

Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi kapsamında, 95 bin kamyon hafriyatla Samanlı Dağı delinerek 3 şeritli 2 tüp olarak yapılan, Türkiye'nin en uzun otoyol tüneli olanOrhangazi Tüneli, yaklaşık 118 milyon dolara mal oldu.

TRAFİĞE AÇILDI

Karayolları Genel MüdürlüğüKamu Özel Sektör Ortaklığı Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi kapsamında yaptırılan Orhangazi Tüneli, bir süre önce trafiğe açıldı.

YAKITTAN TASARRUF SAĞLIYOR

Altınova-Gemlik arasını 4,5 kilometre kısaltan ve sürücüler tarafından "Samanlı Tüneli" olarak da bilinen tünel, hem zamandan hem de bölgedeki araç yoğunluğu dikkate alındığında ciddi anlamda yakıttan tasarruf sağlıyor.

DAĞI DELDİLER

Orhangazi ve Yalova şehir geçişleri ile trafikteki dur-kalklar neticesinde yaşanan hava kirliliği, şehir içi trafik yoğunluğunun azalması ve trafikte daha az zaman harcanması gibi faydalar sağlayan otoyolun önemli parçası konumundaki tünel için Samanlı Dağı delindi.

TÜRKİYE'NİN EN UZUN OTOYOL TÜNELİNİ REKOR SÜREDE TAMAMLADILAR

Delme ve diğer çalışmalarla 2 yıl gibi rekor sayılabilecek bir zaman diliminde tamamlanarak hizmete açılan Orhangazi Tüneli, 3 bin 590 metreyle bugün itibarıyla işletmede bulunan Türkiye'nin en uzun otoyol tüneli unvanını elinde bulunduruyor.

118 MİLYON DOLARA MAL OLDU

Toprak işi ve kazı olarak yaklaşık 95 bin kamyon hafriyatla, 3 şeritli 2 tüp olarak yapılan 5,50 metre gabari yüksekliğine sahip tünel, 118 milyon dolara mal oldu.

YÜZDE 50'Sİ YALOVA'DA YÜZDE 50'Sİ BURSA'DA

Bursa-Yalova il sınırındaki tünelin yaklaşık yüzde 50'si Yalova, diğer yarısı da Bursa'da bulunuyor. İki ili birbirine bağlayan tünel, bölgede en fazla kar yağışı alan Süpürgelik mevkisine alternatif oluşturduğu için özellikle kış aylarında trafik güvenliği açısından önemli katkılar sunacak.

gebze1.jpggebze2.jpggebze3.jpggebze3-.jpggebze4.jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim