• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C

Dalyan tekne çekek yeri projesi başladı

Dalyan tekne çekek yeri projesi başladı
(GEKA) destekli projesi olan tekne çekek yeri, amatör olta balıkçılığı ve kuş gözlemciliği projesi çalışmalarına başladı. 13 dönüm alan üzerine yapılacak olan tekne çekek yerinin turizm sezonu sonuna yetiştirileceği bildirildi.

Dalyan tekne çekek yeri projesi başladı

(GEKA) destekli projesi olan tekne çekek yeri, amatör olta balıkçılığı ve kuş gözlemciliği projesi çalışmalarına başladı.

13 dönüm alan üzerine yapılacak olan tekne çekek yerinin turizm sezonu sonuna yetiştirileceği bildirildi.

Dalyan Belediye Başkanı Arif Sarı yaptığı açıklamada, Güney Ege Kalkınma Ajansı tarafından 3 Aralık 2011 tarihinde çıkılan ve 2 Mart 2011 tarihinde tamamlanan İktisadi Kalkınma Mali Destek Programı Proje Çağrısının sonuçlandığını söyledi.

Projeye Muğla, Aydın ve Denizli'den 720 başvuru yapıldığını belirten Sarı,

"Bu projelerden 108'i destek almaya hak kazandı. Buna göre Küçük Ölçekli Altyapı Projeleri dalında Muğla'dan Dalyan Belediyesi olarak "Dalyan Kanalı Tekneciliğinin Olumsuz Çevre Etkisinin Azaltılması, Amatör Olta Balıkçılığının ve Kuş Gözlemciliğinin Geliştirilmesi" adlı proje sunmuştuk. 817 Bin lira maliyetli projemiz 515 bin lira olarak onay gördü. Projemize 270 bin lira GEKA'dan destek alacağız. Geriye kalanını belediyemiz karşılayacak" dedi.

Arif Sarı GEKA'ya sunulan projenin önemli projeler arasında değerlendirmeye alındığına işaret ederek, "13 dönüm alan üzerine kurulacak ve yaklaşık 100 teknenin tamir ve bakımının yapabileceği tekne çekek yeri çalışmalarına başlandı. Turizm sezonu sonunda çalışmalarımızı tamamlayarak kısa sürede hizmete sunacağız. Proje kapsamında daha önce bataklık olan araziyi dolgu çalışmalarıyla düzelttik ve ağaçlandırdık. Burada marangoz, tamir atölyeleri ve kafeterya yapacağız" diye konuştu.

Sarı, şunları söyledi:

"Ayrıca seyir alanı ve kuş gözlem evleri, su sporlarına uygun bir parkur yer alacak. Yaptığımız görüşmeler doğrultusunda 12 ay amatör olta balıkçılığının serbest olduğu balık tutma alanları yapacağız. Çekek yerinde, Dalyan Kanalı üzerinde yolcu taşımacılığı yapan teknelerin yapımı, tamiri ve bakımı yapılacak. Belli bir çekek yeri olmadığından Dalyan Kanalı üzerinde bulunan teknelerin yapımı, tamiri ve bakımı kanalın kıyısında ya da yerleşim yerlerinde yapılıyordu. Hurdaya ayrılan ve tamiri mümkün olmayan tekneler ise kanal kenarında hoş olmayan görüntüler meydana getirmekteydi. Artık bundan sonra bu görüntüler olmayacak. "

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim