• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 20 °C

Datça'da yat limanı hayali gerçek oluyor

Datça'da yat limanı hayali gerçek oluyor
Muğla'nın Datça İlçesi'nde yapımı yılan hikayesine dönen 270 yat kapasiteli liman için nihayet ilk ciddi adım atıldı.

Datça'da yat limanı hayali gerçek oluyor

Muğla'nın Datça İlçesi'nde yapımı yılan hikayesine dönen 270 yat kapasiteli liman için nihayet ilk ciddi adım atıldı. Yat limanı inşaatı ihalesi, pazarlık usulüyle Ankara merkezli Marina Turizm ve Ticaret A.Ş.'ye verildi. 

Ulaştırma Bakanlığı Demiryolları Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatları Genel Müdürlüğü (DLH), Datça Yat Limanı için ilk ihaleyi 13 yıl önce yaptı. Ancak, bugüne kadar inşaata bir türlü başlanamadı. Yat limanın yapım işi dün Datça Mal Müdürlüğü'nce imtiyaz sözleşmesine istinaden 13 yıl önceki ihaleyi kazanan Ankara merkezli Marina Turizm ve Ticaret A.Ş.'ye pazarlık usulü ile verildi. İhalenin Maliye Bakanlığı tarafından onaylanmasından sonra 2012 Ocak ayı içerisinde inşaata başlanacağı bildirildi. 

Datça Mal Müdür Vekili ve İhale Komisyonu Başkanı Murat Vidinli, yat limanının ilk ihalede belirlendiği gibi, yarımadanın Akdeniz'e bakan güneyinde, İskele Mahallesi Mandayla Koru Mevkii'nde yapılacağını söyledi. Vidinli, "İhaleyi alan firma, inşaatı yaklaşık 2 yıl 8 ay gibi bir sürede tamamlayacak. 22 yıl 4 ay süreyle işleteceği yat limanını, ardından devlete devredecek" dedi. 

Yat limanı için deniz üstünde ve karada olmak üzere iki ihale gerçekleştirildiğini ifade eden Vidinli, "Deniz alanı için kullanım izni ihalesi yapıldı. Devletin hüküm ve tasarrufu altındaki 107 bin 799 metrekare deniz alanıyla ilgili olarak inşaat yapım süresi için 361 bin 500 TL bedel konuldu. Hazine'nin özel mülkiyetindeki 16 bin 336 metrekare taşınmaz alan için ise yine aynı süreyle 283 bin 200 TL bedel tespit edildi. İşletmenin devreye girmesinden sonra ise 22 yıl 4 ay süreyle firma devlete her yıl 35 bin ABD doları ödeme yapacak" diye konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim