• BIST 9908.81
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

Demirtaş: İzmir'e 221 gemi gelecek

Demirtaş: İzmir'e 221 gemi gelecek
İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, 2011 yılının oda için önemli bir yatırım yılı olacağını söyledi.

Demirtaş: İzmir'e 2011'de, 221 gemi gelecek

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, 2011 yılının oda için önemli bir yatırım yılı olacağını söyledi.

Oda'nın aylık olağan meclis toplantısında konuşan Demirtaş, 2011 yılı çalışma programı ve bütçe çalışmalarını sürdürdüklerini, 'Dünya İzmir'i Yeniden Keşfediyor' temalı bir program hazırladıklarını ifade etti. 2011 yılının oda için önemli bir yatırım yılı olacağını, Reji projesinin tamamlanmasıyla kente kalıcı bir tesis daha kazandıracaklarını ayrıca Kemeraltı'nda da Konak Belediyesi ile birlikte Mısır Çarşısı benzeri, halıcılar, bakliyatçılar ve baharatçıların faaliyet göstereceği bir çarşı oluşturacaklarını dile getiren Demirtaş, yapılan tasarrufla giderlerin yüzde 16,8 azaldığını, bankadaki mevcudun yüzde 35 artarak 12 milyon 324 bin liraya çıktığını kaydetti.

İZTO'nun kruvaziyer turizm yoluyla gelen turistlerin ayakbastı paralarını ödemesiyle İzmir'in dünya kruvaziyer pazarında 'ben de varım' diyebilecek bir paya ulaştığını ifade eden Demirtaş, 'Kruvaziyerle İzmir'e gelen turist sayısı 2011 yılında 500 bini aşacak. Gemi sayısı ise 221 olacak. Haftaya salı günü Cannes'de düzenlenecek Kruvaziyer Kongresi'ne katılacağız. Orada Costa Şirketi Üst Düzey Yöneticisi Fosci ile görüşeceğiz ve yeni hatlarla ilgili projemizi sunacağız. Artık ana liman olmaya oynuyoruz. Yeni liman yapıldığında 3 milyon yolcu hedefliyoruz' dedi. Demirtaş, kruvaziyer turizmle ilgili İzmir Kalkınma Ajansı'na sundukları iki projenin de reddedildiğini, ajansa artık proje sunmayacaklarını, kruvaziyerde tek başına hareket etmek durumunda olduklarını söyledi.

KORDON'DAKİ SORUN

Kordon İşadamları Derneği ve İzmir Büyükşehir Belediyesi arasındaki tartışmalara da değinen Demirtaş, 'Kordon'daki işyeri sahipleriyle belediye arasında bir diyalog kopukluğu var. Dernek Başkanı 6 Aralıkta 'bir gün kapatma eylemi yapacağız' diyor. Oda olarak sorunları eylemlerle çözmekten yana değiliz. Uygun bulursanız bundan vazgeçin. Belediye Başkanı ile diyalog kuralım. Bu eksikliği gidermeye çaba gösterelim. Ama lütfen bu eylemden vazgeçin' dedi.

İZTO Meclis Üyesi ve Kordon İşadamları Derneği üyesi Adnan Koç ise restoranların önüne konan tenteler nedeniyle yaşanan problemle ilgili çözüm beklentisi içinde olduklarını, Kordon esnafı olarak kavgadan değil diyalogdan yana olduklarını, eylemden önce diyalogla çözüm arayacaklarını kaydetti. Meclise konuk olarak gelen Dernek Başkanı Ömür Şanlı ise, gazetecilere yaptığı açıklamada, 6 Aralıkta eylem yapma kararından dönmediklerini, bu tarihe kadar Belediye Başkanı Kocaoğlu ile diyaloğa geçerek sorunları çözmek arzusunda olduklarını vurguladı. Bu arada, toplantıda meclis üyesi Vasfi Çakıroğlu ile Demirtaş arasında tartışma yaşandı. Çakıroğlu, oda hesaplarında usulsüzlük yapıldığını, yönetimin odayı zarara uğrattığını savundu. Demirtaş ise, Çakıroğlu'nun her ay benzeri iddialarda bulunduğunu, bu iddiaların sonuçsuz kaldığını belirterek, Çakıroğlu'nun oda genel sekreteriyle yaptığı görüşmede kendisi için 'Hesabını Buca Cezaevi'nde verecek' sözlerini sarf ettiğini bildirdi.

"Çakıroğlu'nun mecliste kendisi hakkında konuşma yapmama karşılığı rüşvet istediğini" iddia eden Demirtaş, 'Benim şahitlerim var. Meclis üyeliğini çıkara dönüştürme çabalarına engel oldum' dedi. Çakıroğlu ise, bu iddianın kendisine yapılan bir hakaret olduğunu, bunu mahkemeye götüreceğini söyleyerek, 'Ben, 'cezaevine gidecek' kelimesini kullanmadım. Yasa açık, telefon konuşmalarını kayda almak suçtur. Ellerindeki kayıtları belgeleri ortaya koysunlar' dedi. Meclis Başkanı Necip Kalkan, Çakıroğlu'nun rüşvet suçlaması içeren ifadelerini mahkemeye sunulmak üzere kendisine verilmesini istemesi üzerine, 'Odayı mahkeme kapılarına götürmeye gerek yok' dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim