• BIST 9898.66
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C

Deniz severler Mudanya'ya marina istiyor

Deniz severler Mudanya'ya marina istiyor
Bursa'da yüzlerce tekne sahibi ve binlerce deniz sevdalısı bulunmasına rağmen şehirde uluslararası standartlarda bir marina olmaması denizciliğin gelişmesini engelliyor.

Bursa'da yüzlerce tekne sahibi ve binlerce deniz sevdalısı bulunmasına rağmen şehirde uluslararası standartlarda bir marina olmaması denizciliğin gelişmesini engelliyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Mudanya sahillerinde 3 yıldır yapmayı vadettiği sahil düzenlemesi çerçevesinde Bursa'ya yakışır bir marina da yapılmasını isteyen Bursa Yelken Kulübü Başkanı Dr. Sürel Solaközlü, yılda 10 yarışın yapıldığı Bursa'da 200'den fazla üyelerinin tekne sahibi olduğunu söyledi.

Yelken Klübü Başkanı Sürel Solaközlü, son yıllarda artan yelkenli tekne sayısı ve yelken sporuna karşı olan ilginin bölgedeki tekne sayısını da arttırdığına dikkat çekerek, "Bir şehrin sportif ve kültürel zengiliği için vazgeçilmez sporlardan olan yelkenliyi, Bursamız'da yüzlerce kişi yapmaktadır. Bursa'da teknelerin kaldırılıp altlarının temizlenebileceği, park edilebilecek alanı olan bir marinamız malesef mevcut değildir. Bölgemizdeki 3-4 limanda tekne sahipleri yer bulmakta çok zorlanmaktadır. Öyle

bir talep mevcut ama maalesef teknelerimizn karaya çekilip bakımının yapılabileceği marina olmadığından arkadaşlarımız Yalova ve İstanbul'a gitmek zorunda kalıyorlar. Bursa'da bir marina olması denizciler için yelkenciler için çok iyi bir avantaj sağlayacaktır. Yelkenli ve tekneleri ile Bursa'ya gelecek diğer misafirlerde, dünyaca ünlü yatçılarda bu marinamızda konaklayabileceklerdir. Böyle önemli bir ihtiyacın karşılanması konusunda Bursa Büyükşehir Belediyemizi göreve davet ediyoruz. Ulaştırma

Bakanlığı'na bağlı birimlerle koordineli olarak, belediyenin sahil düzenlemesinde büyük bir marinayı inşa etmesini bekliyoruz. Mudanya'ya böyle bir marinanın kısa sürede yapılması bence çok yararlı olacak. Eski belediye başkanımız merhum Hikmet Şahin ve mevcut belediye başkanımız Recep Altepe'ye de bu talebimizi ilettik. Yerel ve Ankara'daki yöneticilerimizden destek bekliyoruz" diye konuştu.

Bürokratik problemler ve mali sıkıntılar sebebiyle bir türlü başlanmayan Büyükşehir'in projesi için de vatandaşlar seçim öncesinde bu hizmetin getirilmesini istediklerini ifade ettiler.

www.UlasimOnline.Com 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim