• BIST 9894.08
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C

Denizaltıcılar, İstanbul'da biraraya gelecek

Denizaltıcılar, İstanbul'da biraraya gelecek
Geçmişte birbirleriyle savaşan, birbirlerinin denizaltılarına vuran ülkelerin denizaltıcıları, Mayıs ayında İstanbul'da bir araya gelecek.

Denizaltıcılar, İstanbul'da biraraya gelecek

Geçmişte birbirleriyle savaşan, birbirlerinin denizaltılarına vuran ülkelerin denizaltıcıları, Mayıs ayında İstanbul'da bir araya gelecek.

Denizaltıcılar Birliği Derneği ve Dünya Denizaltıcılar Birliği Başkanı emekli Tuğamiral Çetinkaya Apatay, ''48. Dünya Denizaltıcılar Birliği Genel Kurulu''nun 23-27 Mayıs 2011 tarihleri arasında Grand Cevahir Otel'de yapılacağını söyledi. Dünya barışına katkıda bulunmak amacıyla, 1962 yılında ilk kez bir araya gelen dünya denizaltıcılarının, her yıl bir ülkede toplantı yaptığını dile getiren Apatay, toplantılara emekli asker denizaltıcıların katıldığını ifade etti.

Apatay, Türk denizaltıcılığının 1886 yılında ''Abdülhamit'' adlı denizaltının denize indirilişi ile başladığını ve Türkiye'nin dünyanın en eski denizaltıcı ülkelerinden biri olduğunu belirterek, ''Abdülhamit''in ilk defa su altından torpido atan denizaltı olduğunu da dile getirdi. ''Türk denizaltıcılığının dünya denizaltıcılığında önemli bir yeri vardır. Türkiye denizaltıcılıkta dünyanın lider ülkelerinden biridir'' diyen Apatay, bu alanda pek çok ülkenin de Türkiye'den ders aldığını söyledi.

Apatay, Dünya Denizaltıcılar Birliği'nin yapısı hakkında da bilgi vererek, birliğin her yıl bir başka ülkede toplanarak genel kurulunu yaptığını ve birlik başkanlığının da bir sonraki yıl genel kurulun yapılacağı ülkenin heyet başkanına devredildiğini anlattı. Birlik başkanlığının, geçen yılki toplantının yapıldığı İsrail'de kendisine verildiğini de belirten Apatay, İstanbul'daki genel kurulda da başkanlığı 2012 yılının toplantısının yapılacağı Ukrayna'nın heyet başkanına devredeceğini kaydetti.

Apatay, birlik toplantılarının ilginç hikayelere de tanık olduğunu anlatarak, toplantılarda, geçmişte birbirleriyle savaşan, birbirlerinin denizaltılarını vuran ülkelerin bir araya geldiğini, buna en önemli örneklerin de Amerikalı, Japon ve Rus denizaltıcıların olduğunu söyledi. Birliğin politik görüşler dışında insanlar arası ilişkileri geliştiren bir topluluk olduğunu da ifade eden Apatay, bu toplantılarda dostlukların pekiştiğini, bilgi ve deneyim paylaşımları yaşandığını dile getirdi. İstanbul'daki toplantıya dünyanın seçkin denizaltıcılarının katılacağını ve 400-500 kişilik bir katılım beklediklerini de kaydeden Apatay, katılacak ülkeler arasında Almanya, İngiltere, ABD, Rusya, Ukrayna, Japonya, Fransa, Hollanda, Yunanistan ve Norveç'in de yer aldığını belirtti.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim