• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Denizciler 'Kabotaj Bayramı'na hazır

Denizciler 'Kabotaj Bayramı'na hazır
Denizcilerin Kabotaj Bayramı'nın 87'nci yıldönümü kutlamalarına yönelik hazırlıkları tamamlandı. Antalya Deniz Ticaret Odası'nın (DTO) kutlama programı, önceki yıllara göre zenginleştirildi.
Denizcilerin  1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın 87'nci yıldönümü kutlamalarına yönelik hazırlıkları tamamlandı. Antalya Deniz Ticaret Odası'nın (DTO) kutlama programı, önceki yıllara göre zenginleştirildi. 28 Haziran günü başlayacak kutlama 1 Temmuz'a kadar sürecek.
 
Program kapsamında 28 Haziran günü Migros'ta açılacak 'Piri Reis Haritaları' sergisinin ardından, Piri Reis Optimist Lazer Yelken Yarışları yapılacak. 29 Haziran Cumartesi günü, Kaleiçi Yat Limanı'nda deniz dibi temizliği ile çevre duyarlılığı artırılacak.
 
30 Haziran günü Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, Çelebi Marina'dan startı verilecek Piri Reis Yat Yelken Yarışı ile devam edecek. Yarış, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Antalya Yelken Temsilciliği koordinasyonunda düzenlenecek.
 
Bu yıl Kabotaj Bayramı bünyesinde etkinliklerin de daha görkemli olması planlanıyor. Yağlı direk yarışı, yüzme yarışı, ördek yakalama, dalarak çapa çıkarma, balıkçıların pancar motoru yarışı ile römorkörlerin su gösterisi nefes kesecek. Römorkörlü su gösterisi sırasında yüzlerce havai fişek patlayacak, su üzerinde lazer gösterisi yapılacak.
 
Denizciler ve hayatını denizcilikten kazananlar için Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın önemli bir gün olduğunu hatırlatan Antalya DTO Başkanı Bekir İnanç Kendiroğlu, "Antalya'ya hiç şahit olmadığı bir Denizcilik ve Kabotaj Bayramı yaşatacağız. Bayram şenliklerinde hep birlikte eğleneceğiz, yat yarışlarında hep birlikte heyecanlanacağız" diye konuştu.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim