• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Denizcilik Eğitim Konseyi (DEK) toplandı

Denizcilik Eğitim Konseyi (DEK) toplandı
DEK 9. Olağan toplantısı yapıldı. Konsey denizcilik eğitiminde mezunların sorunları, eğitim standartlarının iyileştirilmesi ve eğitiminin uluslararası standartlarla devam etmesi amacıyla kuruldu.

Denizcilik Eğitim Konseyi'nin (DEK) 9. Olağan toplantısı, Kocaeli'de yapıldı.

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Yıldız Bilge Barbaros Denizcilik Yüksekokulu'nun ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda konseye üye 15 üniversitenin temsilcileri, denizcilik eğitimindeki son gelişmeler ile kurulması planlanan Denizcilik Eğitimi Kalite Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği'yle ilgili çalışmaları değerlendirdi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi ve DEK Koordinasyon Kurulu Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Ersan Başar,DEK'in ilk toplantısını 2009'da İstanbul'da yaptığını belirterek, konseyin Türkiye'deki denizcilik eğitiminde üniversitelerin ve mezunların sorunları, eğitim standartlarının iyileştirilmesi ve denizcilik eğitiminin uluslararası standartlarla paralel olarak devam etmesi amacıyla kurulduğunu söyledi.

Konseyin uluslararası kuralların kabul edilmesinden uygulamasına kadar birçok karar aldığını anımsatan Başar, hukuksal mevzuata uygun eğitim müfredatları düzenlendiğini kaydetti.

Başar, master ve doktora programları konusunda da çalışmalar yaptıklarını vurgulayarak, "Türkiye'de lisans seviyesindeki denizcilik eğitiminin tartışıldığı, denizcilik eğitimine yön verilen önemli bir konsey. Bugünkü toplantıda kurulacak derneğin son durumu ve denizcilik eğitimindeki son gelişmeler görüşülecek. Güverte ve makine sınıfındaki öğrencilerin staj süreçlerindeki son gelişmeler görüşülecek" diye konuştu.

-"Dernekleşme yoluna girilmesi kararı alındı"-

Başar, önceki toplantıda Denizcilik Eğitimi Kalite Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği kurulması kararı alındığını, ön çalışmaları ve tüzüğünün hazırlandığını dile getirerek, Türkiye'nin denizcilik eğitiminde en iyi standartları sağlayan bir ülke olduğunu vurguladı.

"Türkiye'deki fakülteler bu konuda çalışmalar yapıyor, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile YÖK tarafından çalışmalar denetleniyor" diyen Başar, "Bu kalite standartlarını daha yaygın, daha iyi denetlenebilir hale getirebilmek için dernekleşme yoluna girilmesi kararı alındı. Dernek kurulduktan sonra denizcilik eğitimini kalite standartları açısından denetleyebilecek ve akredite edebilecek bir kalite derneği olarak ortaya çıkacak. Denizcilikte kalite standartları, Denizcilik Eğitimi Kalite Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği'nin dernek faaliyetleriyle artacaktır" şeklinde konuştu.

www.ulasimonline.com

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim