• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Balosu

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Balosu
Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, Deniz Ticaret Odası tarafından Sheraton Otel'de düzenlenen görkemli bir balo ile kutlandı.

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Balosu

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı,
Deniz Ticaret Odası tarafından Sheraton Otel'de düzenlenen görkemli bir balo ile kutlandı.

Ünlü sanatçı Erol Evgin'in sahne aldığı gecede, Kalkavan ailesi ve davetliler, Evgin'in unutulmaz şarkıları ile güzel vakit geçirirken yine Evgin'in anlattığı fıkralarla kahkaha krizine girdiler.

Düzenlenen baloda konuşan
Deniz Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, DTO'nun gelenekselleşen balosunda odaya üye tüm denizcilerle bir araya gelmenin mutluluğu içerisinde olduklarını belirterek, mümkün olduğu kadar denizciliği hem yaymaya hem de büyütmeye çalıştıklarını söyledi.

Baloyu uzun yıllardır devam ettirdiklerini fakat 2009'daki kriz nedeniyle yalnızca bir yıl ara verdiklerini ifade eden
Metin Kalkavan, üç tarafı denizlerle çevrili bir ülke olmasına rağmen Türkiye'nin hala deniz ülkesi olamadığını belirterek, sözlerine şöyle devam etti:

"Denizcilik sadece taşımacılığı ve ticareti değil, sosyal etkinlikleri, çevre bilinci, eğitimiyle çok ciddi bir alanı kapsıyor. Mümkün olduğu kadar denizciliği hem yaymaya hem de büyütmeye çalışıyoruz. Denizcilik bildiğiniz gibi çok büyük bir pasta. Dünyanın üçte biri denizlerle çevrili. Sektörün çok ciddi bir getirisi var. Denizler büyük bir nimet. Onu mümkün olduğu kadar değerlendirmeyi amaçlıyoruz. Ülkemizin petrolü yok ama önemli denizi var. Bunun da en iyi şekilde değerlendirilmesi gerekir. Türkiye için 'denizcilik gelişmedi' diyemeyiz ama biz de iyi noktada değiliz diye düşünüyorum. "

Sonrasında kürsüye gelen Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu, 2008'de bir kriz yaşandığını fakat dünyadaki 23'ncü sıralardan sipariş olarak dünya dördüncülüğüne, tonaj olarak ise ilk 10'un içine girildiğini belirterek, "Bütün limanlarımızda denizci liman başkanlarımız var. Birçok bölgemizde özellikle Marmara'da kara trafiği denize aktarıldı ve bunun gibi birçok gelişme daha yaşandı. Yani aslına bakarsak denizcilik olarak çok yol katettik. 2023 hedeflerimizde de önemli projelerimiz var. Hepinizin Denizcilik ve Kabotaj Bayramını kutluyorum, Allah selamet versin" dedi.

Sanatçı Erol Evgin'in sahne aldığı geceye, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, İtalya'nın İstanbul Başkonsolosu Gianluca Alberini, İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçıntaş'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

 

Haber: Esra SARIKEÇE - İstanbul Haber Ajansı

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim