• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

Denizcilik ve Savunma Sanayi Fuarı

Denizcilik ve Savunma Sanayi Fuarı
Savunma sanayinde denizcilik alanındaki yeniliklerin ve son teknolojilerin tanıtıldığı fuar, Katar'ın başkenti Doha'da başladı. 3 gün sürecek fuara Türkiye'den 18 ayrı Türk şirketi katıldı.

3. Uluslararası Denizcilik ve Savunma Sanayi Fuarı Doha'da başladı

 Savunma sanayinde denizcilik alanındaki yeniliklerin ve son teknolojilerin tanıtıldığı fuar, Katar'ın başkenti Doha'da başladı. 3 gün sürecek fuara Türkiye'den Savunma Sanayi Müsteşarlığı ve koordinasyonundaki 18 ayrı Türk şirketi katıldı. Fuar kapsamında Doha'ya gelen Savunma Sanayi Müsteşarı Murad Bayar, bu seneki fuarın önemine ve Türkiye'nin katılımına dikkati çekti.

Türkiye'de son dönemde denizcilik alanında çok önemli projelerin gerçekleştiğine değinen Müsteşar Bayar, Türkiye'nin bu seneki fuara çok daha sağlam ve güçlü bir temsil ile katıldığını dile getirdi.

Murad Bayar sözlerine şöyle devam etti: "Önceki fuarlarda birtakım projeler henüz imalat aşamasındaydı. Bu sene Türkiye içi projelerimizin tamamı teslimat aşamalarına ulaştı. Fiilen Deniz Kuvvetleri envanterinde kullanılan gemilerimiz var. Bu nedenle bu seneki fuarda çok daha güçlü bir temsilimiz var. Buna paralel olarak da yoğun bir ilgi ile karşılaşıyoruz."

Türkiye'nin denizcilik alanında dünyadaki birçok ülke ile rekabet edebilecek bir seviyeye ulaştığını da ifade eden Bayar, son yıllarda savunma sanayi alanında önemli projelere imza atıldığını kaydetti.

TCG Giresun Fırkateyni Doha'da

Fuar kapsamında Aden Körfezi ve bölgesindeki Somalili korsanlarla mücadele eden Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na ait TCG Giresun Fırkateyni de Doha Limanı'nda sergilenecek.

Körfez ülkeleri, dünyada askeri harcamalara en yüksek bütçe ayıran ülkelerin başında geliyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim