• BIST 9693.46
  • Altın 2509.141
  • Dolar 32.5708
  • Euro 34.7831
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C

Derme Kanalı Battalgazi’ye hayat verecek

Derme Kanalı Battalgazi’ye hayat verecek
Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü işbirliği ile Malatya'nın en önemli sulama kanallarından biri olan Derme Kanalı'nın Battalgazi ilçesine yeni bir güzergah ile ulaştırılacak.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, Malatya İçme suyu Kaptaj Tesislerinden başlayıp Battalgazi ilçesinde sona eren Derme Kanalı ile ilgili olarak, etaplar halinde çalışmaların devam ettiği belirtildi. Etaplar halinde devam eden çalışmalar kapsamda Güney Kuşak Yolu ile birlikte sürdürülen kanal yapımının Cemal Gürsel Mahallesi'nden geçen 800 metrelik bölümünde işin önemli bir bölümünün tamamlandığı bildirildi. Derme Kanalı'nın Atatürk Kapalı Spor Salonu'nun bulunduğu kısımdan Battalgazi ilçesine kadar olan mevcut güzergahının ise değiştirilerek, yeni bir güzergah belirlenmesi ve bu konuda Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ile protokol yapmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'a yetki verilmesi ile ilgili Meclis kararı da temmuz ayı toplantısında kabul edildi. Açıklamada, Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Derme Kanalının yeni güzergahı olarak, Atatürk Kapalı Spor Salonu önündeki kısımdan itibaren İnönü Stadı yanından devamla Sivas Caddesi'ne, Sivas Caddesi Yeni Hal Cami yanından çevre yoluna doğru, oradan da Köprü Ağzı Caddesi üzerinden Battalgazi Yolu ortasından devamla ilçe merkezine kadar devam edeceği ifade edildi. Yeni güzergah ile ilgili olarak kot belirleme çalışmalarının Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürüldüğü, akabinde de kanal işinin Devlet Su İşleri tarafından yapılacağı belirtilirken, bu iş için gerekli bütçenin de yine Devlet Su İşleri tarafından oluşturulduğu dile getirildi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, başta Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu olmak üzere Devlet Su İşleri Genel Müdürü ile bölge ve Malatya şube müdürlerine teşekkür ederek, "Bakanımızın ilimizi ve belediyemizi ziyaretleri sırasında Derme Kanalının Battalgazi'ye ulaştırılması noktasında yeni bir güzergah belirlemek istediğimizi ifade etmiştik. Kendileri de bu konuda gerekli çalışmaların yapılması ve bütçesinin hazırlanması talimatını vermişlerdi. DSİ Malatya Şube ve Bölge Müdürlükleri ile belediyemiz işbirliğinde görüşmeler yapılarak proje belli bir aşamaya getirildi. Şu anda belediyemiz tarafından güzergah üzerinde kot belirleme çalışmaları devam ediyor. Akabinde de yola terk işlemlerini tamamlayacağız. DSİ de kanal projesini gerçekleştirecek, kanal projesinin tamamlanmasından sonra da yine Büyükşehir Belediyesi tarafından söz konusu güzergahta yol yenileme, düzenleme ve peyzaj çalışmaları yapılacak" diye konuştu

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim