• BIST 8876.85
  • Altın 2240.894
  • Dolar 32.3404
  • Euro 35.1251
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C

DHL, 140 milyon euroluk hub'ı hizmete soktu

DHL, 140 milyon euroluk hub'ı hizmete soktu
Dünya lojistik ve hızlı teslimat lideri DHL Express, 140 milyon euroya mal olan Brüksel hub’ını görkemli bir törenle hizmete soktu. En son teknolojiye sahip merkez saatte 42 bin gönderimle DHL Express'in Brüksel'deki kapasitesini dört katına çıkaracak.

Uluslararası hızlı havayolu taşımacılığı şirketi DHL Express, toplam maliyeti 140 milyon euro olan Brüksel Havalimanı'ndaki yeni bölgesel hubını görkemli bir törenle açtı. Dev merkez 200 bin kişinin istihdam edilmesini sağlayacak. DHL Express hizmete giren yeni merkez ile hızla büyüyen pazarda Avrupa dağıtım merkezleri ve küçük ihracatçıların gereksinimlerine cevap vermeyi hedefliyor. Açılışta söz alan DHL Express CEO'su Ken Allen, Brüksel hub’ının önemini, "Avrupa lojistiğinin kalbi konumundaki Brüksel, küresel DHL Express ağında son derece önemli bir rol oynuyor" diyerek özetledi.

Toplamda 36 bin 500 metrekarelik bir alan üzerine kurulan merkez DHL Express'in Brüksel'deki kapasitesini dörde katlayacak. DHL Express, bu yatırımıyla sağlık, teknoloji, otomotiv ve e-ticaret gibi birbirinden çok farklı sektörlerden müşterilerinin ihtiyaçlarını karşılamayı planlıyor. Brüksel hub’ı ‘Go Green’ programının bir parçası olarak, daha verimli sıralama teknikleri ve daha iyi izolasyon sayesinde şirketin karbondioksit salınımını 768 ton azaltacak.

Uçaklar Türkiye’den ihracata kanatlanıyor

DHL Express, kurulduğu 1981 yılından beri Türkiye’de sektörünün lideri konumunda. Yüzde 53’lük pazar payı ile şirket Türkiye’de 59 farklı lokasyonda, yaklaşık bin çalışanı, 400 araçlık filosu ve 2 uçağı ile 12 bin aktif müşteriye hizmet veriyor. DHL Türkiye’de 2012 yılına kadar üst düzey yönetici olan ve şu anda DHL Fransa’nın CEO’su Michel Akavi, DÜNYA’ya yaptığı değerlendirmelerde, “Avrupa ile Türkiye arasındaki trafik her sene yüzde 15 oranında artıyor. Türkiye’den iki uçak da dolu uçuyor. Türkiye’den DHL uçakları ihracata daha çok kalkıyor. Türkiye profilinde ihracat ithalata göre iki misli” diye konuştu. Türkiye son günlerde Amazon ve Alibaba gibi e-ticaret devlerinin iştahını kabartıyor. DHL Express, yurtdışı e-ticaret gönderilerinde 2017’de yaklaşık yüzde 30 büyüdü. e-ticaret devlerinin Türkiye’ye yatırım yapması gerektiğinin altını çizen Akavi, "Türkiye ideal bir yerde. Alibabalar iyi de, bence Türkiye’de KOBİ’ler tüm dünyaya mal satabilir. KOBİ’ler internet sitesi yapan gençler bulsunlar ve piyasaya atılsınlar” dedi.

Saatte 42 bin gönderim kapasiteli

Brüksel Hub’ı küresel DHL Express ağının beşinci Avrupa'nın da üçüncü en büyüğü konumunda. Modern lojistik teknolojisinin tüm nimetlerinin kullanıldığı hub saatte 42 bin gönderim kapasitesiyle çalışıyor. Brüksel, DHL açısından önemli bir transit hub konumunda. Kargo ve paketler Brüksel'den Avrupa'nın her köşesine, Kuzey ve Güney Amerika'ya, Ortadoğu ve Afrika'ya gönderilebiliyor. Buraya ulaşan kargoların yüzde 50-60'ı başka bölgelere nakil ediliyor. 60 TIR kapısı bulunan devasa tesiste 42 günlük uçuş ile 350 dağıtım servisi gerçekleştirilebiliyor.

Kaynak: Aydın ŞAHİNALP / DÜNYA

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim