• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Diana Shipping M/V Amphitrite teslim aldı

Diana Shipping M/V Amphitrite teslim aldı
Kuru yük gemileri armatörlüğünde uzmanlaşmış küresel taşımacılık firması Diana Shipping geçtiğimiz günlerde yeni bir kuru yük gemisini daha filosuna kattı.

 

Kuru yük gemileri armatörlüğünde uzmanlaşmış küresel taşımacılık firması Diana Shipping geçtiğimiz günlerde yeni bir kuru yük gemisini daha filosuna kattı. M/V “Amphitrite” isimli 98,967 DWT’luk yeni geminin türü Post – Panamax olarak açıklandı.

Şirket açıklamasında, aynı tam iştiraki şirket aracılığıyla, M/V Amphitrite’ın Cenevre merkezli Bunge’ye kiralandığını ifade etti. Sözleşmeye göre geminin kiralanma süresi yirmi iki ay ile yirmi altı aylık bir süre içerisinde değişim göstermekte. Geminin aylık kirası üçüncü kişilere ödenecek yüzde 5’lik komisyon dahilinde günlük 10 bin dolar. Kiracının isteği dahilinde gemiyi ek onbir ile ondört aylık bir süre daha kiralama seçimi bulunmakta. Şayet kiracı gemiyi ek süreyle kiralamak isterse sözleşmeye göre geminin günlük kirası 11,300 dolar olacak ve yüzde 5’den daha az bir kısmı komisyon olarak üçüncül kişilere ödenecek. Geminin ek süresi şayet kullanılmak istenirse ilk sürenin 24. Ayından sonra başlayacak.

İmzalanan sözleşmenin asgari sürelik zaman diliminde şirkete yaklaşık 6,45 milyon dolarlık brüt) kâr getirmesi bekleniyor. Şayet kiracı gemiyi ek sürede de kiralamayı tercih ederse, ek sözleşmenin 4,33 milyon dolar daha kar etmesi bekleniyor.

Diana Shipping’in filosu şu anda 17 panamax, 2 post – panamax, 8 capesize ve 2 Newcastlemax türü olmak üzere 29 kuru ük gemisinden oluşmakta, şirketin ayrıca iki buzul Panamax türü gemisinin 2013 yılının son çeyreğinde teslim edilmesi planlanmakta. Günümüzde ise şirketin şu an ki filosunun toplam taşıma kapasitesi teslim edilmemiş iki gemisi göz önüne alınmadan 3,2 milyon DWT ve gemilerin ortalama yaşı 5,8 yıl.

diana.20120817163011.jpg

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim