• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Doğu'da 30 TIR karayolunda mahsur kaldı

Doğu'da 30 TIR karayolunda mahsur kaldı
Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeyle Ağrı-Erzurum karayolunda zincirsiz yola çıkan ve mahsur kalan yaklaşık 30 TIR'a 6 saatte müdahale edilebildi.

Ağrı'da iki gündür görülen kar yağışı ulaşımı da olumsuz etkiledi. Ağrı-Erzurum karayolunun Güneykaya ve Saçdağı mevkilerinde zincirsiz yola çıkan ağır tonajlı araçlar yolda mahsur kaldı.
Durumun yetkililere bildirilmesi üzerine araçların kurtarılması için Karayolları 123. Şube Şefliği ekipleri, bölgeye sevk edildi. Güneykaya ve Saçdağı mevkilerinde karla mücadele çalışması yapan ekipler, yaklaşık 6 saat süren çalışma sonucunda yolda kalan 30 tırı kurtardı.
Karla mücadele ekipleri, bölgede ulaşımın aksamaması için karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Karayolları 123. Şube Şefi Fuat Öztürk, Ağrı-Erzurum karayolunda yoğun kar yağışı nedeniyle zincirsiz yola çakın ağır tonajlı araçların yolda kaldığını söyledi.
Güneykaya rampasında ve Saçdağı'nda karla mücadele ekiplerinin sabaha kadar çalıştığını ifade eden Öztürk, "Bölgede çok sayıda araç yolda mahsur kaldı. D100-31 kontrol kesim numaralı yolda kar yağışı devam ediyor. Ekiplerimiz 7 gün, 24 saat çalışıyor" dedi.
Sürücülerin gerekli tedbirleri almadan yola çıkmamalarını isteyen Öztürk, "Özellikle zincir takmayan araçlar ve tırlar yüzünden trafik sıkışıklığı oluyor. Yolda kalan araçlar, hem diğer araçların geçişine hem de ekiplerimizin çalışmalarına engel oluyor. Bu nedenle sürücülerin ciddi anlamda kurallara uymalarını istiyoruz. Yağış devam ediyor. Sürücüler zincirsiz yola çıkmasın" diye konuştu.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim