• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

Doğuş ve Scania 2010 yılını değerlendirdi

Doğuş ve Scania 2010 yılını değerlendirdi
Türkiye pazarında elde ettiği satış başarıları ile dünyada en çok Scania araç satılan ülkeler sıralamasında 6.ncı sıraya yükselen Scania, toplam pazardan yüzde 10 pay alarak 3. sırada yerini aldı.

DOĞUŞ OTOMOTİV AĞIR VASITA MARKALARINDAN TARİHİ BÜYÜME

Türkiye pazarında elde ettiği satış başarıları ile dünyada en çok Scania araç satılan ülkeler sıralamasında 6.ncı sıraya yükselen Scania, toplam pazardan yüzde 10 pay alarak 3. sırada yerini aldı.

Türkiye’nin en çok tercih edilen ithal ağır ticari araç markası Scania, Ağır Ticari Araçlar Derneği 2010 yılı satış raporuna göre 2 bin 500 adet satış gerçekleştirerek rekor kırdı. Toplam pazardan yüzde 10 pay alarak en çok satılan 3. marka olan Scania, 2003 yılından günümüze ithal ağır ticari araç pazarında en çok satılan araç markası olma başarısını 2010 yılında da yüzde 27 pazar payı ile devam ettirdi.

Doğuş Otomotiv İcra Kurulu Başkanı Ali Bilaloğlu ve Doğuş Otomotiv Scania, Krone ve Meiller Genel Müdürü Tolga Senyücel, gerçekleştirdikleri 2010 yılı basın değerlendirme toplantısında, Doğuş Otomotiv ağır vasıta markalarının yılı çok başarılı sonuçlarla kapattıklarını belirttiler. İcra Kurulu Başkanı Ali Bilaloğlu basın toplantısında yaptığı değerlendirmede 2009’daki global kriz nedeniyle şirketlerin filo yenileme ve genişletme taleplerini 2010 yılına ötelediklerini, kamu altyapı çalışmaları, otoyol, baraj, havaalanı inşaatları ve madencilik sektöründeki yatırımların realize olması ile pazar beklentilerin üzerinde büyüme göstererek 25 bin 542 adede ulaştığını belirtti.

Bilaloğlu “16 ton ve üzeri ağır ticari araç pazarında yüzde 116 oranında büyümenin yaşandığı 2010 yılında Scania yüzde 212 oranında büyümüş, 2 bin 500 adet araç satışı gerçekleştirmiş ve pazar payını yüzde 10’a çıkartmıştır. Bu büyüme ile Scania, 16 ton ve üzeri ağır ticari araç pazarı büyümesinin 2 katına yakın bir büyüme gerçekleştirmiştir. Scania 2009 yılında toplam pazarda 4. sıradaki konumunu, 2010 yılında Türkiye’de üretim yapan 2 yerli üreticinin ardından 3. sıraya yükseltmiştir. Scania markamızın artan satış grafiğine etki eden temel faktörler: yaygın Yetkili Satıcı ve Servis teşkilatı, esnek lojistik planlama kabiliyeti, yüksek araç kalitesi, yakıt ekonomisi, düşük işletim maliyetleri, sürüş konforu, hızlı 2. El satışı, yüksek satış ve servis kalitesi memnuniyeti olarak gösterilebilir.” dedi.

Ali Bilaloğlu, sözlerine şöyle devam etti:

“2010 yılı toplam çekici pazarında, yüzde 150 büyüme ile 15 bin 905 adede yükselerek tarihi çekici satışı rekoru kırılmıştır. Scania markamız ise çekici pazarında bir önceki yıla göre yüzde 224 büyüme göstererek çekici pazarı büyümesinin çok üzerinde bir artış gerçekleşmiştir. Scania ise 2.330 adet satış ve yüzde 35 ithal çekici pazar payı ile yine kendine ait rekoru yukarıya taşımıştır.”

“Dünyada en çok Scania satılan 6. ülkeyiz”

Doğuş Otomotiv Scania, Krone ve Meiller Genel Müdürü Tolga Senyücel ise, 2010 yılının ağır ticari araç sektörümüz açısından gelişim ve değişimlerle dolu bir yıl olduğunu belirterek “Batı Avrupa modern araç kombinasyonlarının ve taşıma metodlarının gelişimine paralel yeni bir Türkiye ağır ticari araç pazar yapısı ortaya çıkmıştır. 16 ton üzeri ağır ticari araç pazarı, 2006 yılındaki tarihi 33 bin 393 adetlik seviyesinin halen yüzde 24 altındadır. Bu pazar seviyesine ulaşılamamasının temel sebepleri; 2008 son çeyrekte başlayan ve 2009 sonuna kadar devam eden global krizin etkileri, Türkiye pazarında değişim gösteren taşıma uygulamaları ve uluslararası nakliye sektörünün filo yenileme ve büyütme yatırımı yapamamasıdır.” açıklamasında bulundu.

Senyücel, sözlerine şöyle devam etti:

“Scania ithal pazarda en yakın rakibinden yüzde 40 daha fazla araç satma başarısı göstermiş, her 3 ithal araçtan birisi Scania markalı olmuştur. Scania, 2003 yılından bu yana ithal pazarda elinde tuttuğu 1.’lik konumunu 8 yıldır müşterilerimizin tercihleri doğrultusunda sürdürmeyi başarabilmiştir. Scania satış sonrası hizmetler alanında 70.000 araç girişi, yüzde 93 müşteri memnuniyet endeksi, yüzde 90 yedek parça bulunabilirliği, yurt sathında geniş 22 servis noktası, 24 adet acil yol yardım aracı, 24 saat acil yardım hattı, 700 kişiye ulaşan ağır ticari araç teşkilatı ile ana performans göstergelerinde niteliksel ve niceliksel gelişim ve rekorlar kaydedilmiştir.” dedi.

“Krone ve Meiller ile başarılarımızı taçlandırdık”

Doğuş Otomotiv Scania, Krone ve Meiller Genel Müdürü Tolga Senyücel, treyler markası Krone ve damper markarı Meiller’i de değerlendirirken “Treyler sektöründe toplam pazar payımız Krone ve Meiller için artış göstererek toplam bin adet seviyesine yükselmiştir. Toplamda 556 adetlik satışa ulaşan Krone markamız treyler sektöründe bir önceki yıla oranla yüzde 167 oranında yükselttiği satışları ile toplam pazarın büyüme hızından daha hızlı büyüdü. 196 adetlik satış ile aynı zamanda en çok tercih edilen ithal frigorifik markası olan Krone marka imajını da sağlamlaştırdı. “ açıklamasında bulundu.

Senyücel Meiller Damper markası için de “Distribütörlüğünü yürüttüğümüz Meiller damper markamız çok başarılı bir yıl geçirmiştir. Yüzde 100’e varan büyüme gerçekleşen inşaat araçları sektöründe, 447 adetlik satış ile 2009 yılına göre satışlarını yüzde 233 oranında arttırma başarısı göstermiştir. Meiller markamız, yüksek ürün kalitesi, dayanıklılığı, yarattığı operasyonel verimlilik, işletme ekonomisi, yüksek 2. el değeri ile damper sektöründe ciddi talep gören, fark yaratan bir marka olmuştur. 2010 yılında satış başarılarımıza ilave olarak yapılanma çalışmalarına da hızla devam ettik ve Yetkili Satıcı sayısını 7 adede, Yetkili Servis sayısını ise 8 adede çıkarttık.” dedi.

Fotoğraflar: Merve KORKMAZ - İstanbul Haber Ajansı

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim