• BIST 10247.75
  • Altın 2400.636
  • Dolar 32.257
  • Euro 34.6756
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

DSL Lojistik, Orta Asya’ya odaklandı

DSL Lojistik, Orta Asya’ya odaklandı
DSL Lojistik, Türk ihracatçısının alternatif pazar arayışı ile ön plana çıkan Orta Asya ülkelerine yoğunlaştı.

 

DSL Lojistik, Türk ihracatçısının alternatif pazar arayışı ile ön plana çıkan Orta Asya ülkelerine yoğunlaştı.
 
Daha çok Avrupa’ya yapılan taşımacılıkta güçlü bir yere sahip olan DSL Lojistik, Türk ihracatçısının alternatif pazar arayışı ile ön plana çıkan Orta Asya ülkelerine yoğunlaştı. Firma, son dönemde  Türkiye’nin yüklerine demiryolu ile Gürcistan üzerinden Orta Asya ülkelerine ulaştırmada ciddi bir iş potansiyel yakaladı. 
 
Türk ihracatçısının son yıllarda Avrupa dışında da alternatif pazar arayışında olmasının  paralelinde Türkiye’nin doğusundaki ülkelere satışlarını arttırdığını belirten DSL Lojistik ve Uluslararası Taşımacılık Genel Müdürü Durul Yavuz, firmalarının Türk ürünlerini Gürcistan üzerinden demiryolu ile Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan ve Tacikistan’a hızlı bir şekilde taşıdığını belirtti. Bu bölgeye gönderdikleri yüklerde önemli miktarda artış olduğuna işaret eden Yavuz, “Geçiş belgelerindeki sıkıntılar ve navlun ücretlerindeki yükseliş bu servisi cazip hale getirdi.  Gürcistan’dan Kazakistan ve diğer Orta Asya ülkelerinde acenteler aracılığı ile gümrükleme, depolama ve adrese teslim hizmetlerini de müşterilerimize sunuyoruz” diye konuştu.
 
“Ortadoğu’ya da taşıma yapıyoruz”
 
Firmalarının Ortadoğu ülkelerine de çok yoğun taşımacılık yaptığını kaydeden Durul Yavuz, “Suudi Arabistan ve Katar’la yoğun çalışıyoruz. Umman’a taşımacılık yapmaya yeni başladık. Çin ve Hindistan’a ise çoğunlukla mermer gönderiyoruz. Suudi Arabistan’a iplik, Katar’a bira, mermer ve inşaat malzemeleri taşıyoruz” şeklinde bilgi verdi. Avrupa’nın DSL’nin geleneksel pazarı olduğunu ve buradaki ülkelere taşımacılık yapmaya devam ettiklerini aktaran Yavuz, şöyle devam etti: “İngiltere, İspanya ve İtalya başta olmak üzere tüm Avrupa’ya deniz ve kara yolu ile taşımacılık yapıyoruz. Son dönemde Doğu Afrika da büyüyen bir pazar. Gana Limanı’na yüklemelerimiz artıyor. Buraya daha çok proje bazlı taşımalar yapıyoruz. Türkiye’deki ihracatçıların artan Afrika ilgisi bizim de taşımalarımıza yansıyor.”
 
Durul Yavuz, DSL olarak 2013’te doğu pazarlarında büyümeye ağırlık vereceklerini, artan iş potansiyelinin paralelinde ofis ve altyapı yatırımlarını da arttıracaklarını kaydetti. Yavuz, Türkiye dışında da ülkeler arasında taşımacılık yaptıklarını ve Çin’den İran üzerinden Azerbaycan’a yaptıkları taşımacılığı buna örnek gösterdi. Yavuz, “Bunun dışında Çin’den Katar’ın Doha kentine granit taşıyoruz. Ayrıca Fransa’dan Suudi Arabistan Riyad’a makine taşıyoruz” aktarımını yaptı. 
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim