• BIST 9908.63
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

DTO Olağan Meclis Toplantısı yapıldı

DTO Olağan Meclis Toplantısı yapıldı
Deniz Ticaret Odası 25. Olağan meclis toplantısı dün DTO Meclis salonunda gerçekleştirildi.

DTO Olağan Meclis Toplantısı yapıldı

Deniz Ticaret Odası 25. Olağan meclis toplantısı dün DTO Meclis salonunda gerçekleştirildi.

Kartal: "Piri Reis yeni kampüsüyle Ekim 2012'de eğitime başlayacak"

Piri Reis Üniversitesi proje ve ihale süreci hakkında bilgi veren Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Rıdvan Kartal, Piri Reis Üniversitesi’nin Türkiye’nin ilk yeşil bina sertifikalı üniversite binası olacağını söyledi.

Bina hakkında bilgi veren Kartal, “Bina, elektriğini kendisi üretecek. Yağmur sularını depolayacak. Deniz suyu soğutması yapılacak. Isı geri kazanım uygulaması olacak. Sıcak ve soğuğa karşı yalıtıma sahip bir yapı olacak. Atıklar filtrelenecek ya da depolanıp geri dönüşüme kazandırılacak” dedi. Rıdvan Kartal, Piri Reis Üniversitesi adına 8 yılda ödenmesi koşuluyla 50 milyon dolarlık kredi talep ettiklerini belirterek, kampus binasının 17 ayda tamamlanacağını ve Ekim 2012’de öğrenime açılacağını ifade etti.

Karavelioğlu: "İşbirlikleri beraber yürütülmeli"

 

DTO Meclis Üyesi İlhan Karavelioğlu ise denizcilikte dalgalanmaların olabileceğini belirterek, “Dün kazanıyorduk bugün kazanmıyoruz ama yarın yine kazanacağız. Biz denizciyiz. Gemici adamı olmadan denizci olmadan armatör olmaz” dedi ve işbirliklerinin beraber yürütülmesi gerektiğine dikkat çekti.

Biren: “Türkiye’nin denizcilikteki kredi notu yükseldi”

Deniz Ticaret Odası Meclis Üyesi ve Komite Başkanı Kapt. Ferit Biren yaptığı konuşmada Türk denizciliğinde güzel şeyler olduğunu ifade ederek, geleceğe umutla bakmamız için birçok neden olduğunu söyledi.

Deniz Kuvvetleri’nin öncülüğünde ülkede güzel şeyler olacağını belirten Biren, SMM Fuarı’na değinerek, SMM Fuarı’nın Türkiye’ye gelmesinin Türkiye’nin denizcilikteki kredi notunun yükselmesini gösterdiğini dile getirdi. Kapt. Ferit Biren, “Kendi işçiliğimizle çok güzel savaş gemileri çıkarmaya başladık. Ben inanıyorum ki bazı özel sektör tersanelerimiz savaş gemilerini yurtdışına ihraç edecekler. Nerden nereye geldik” diyerek Türk tersanelerinin gösterdiği başarıya dikkat çekti.

Dologh: "Gümrük sorunu bir an önce çözülmeli"

Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Geza Dologh, İzmir’de üyelere KDV iadeleri ile ilgili bir çok ihtarname gelmeye başladığını belirterek 1 Şubat 2011 Pazartesi günü Mali Müşavir ile birlikte Ankara’da yetkililer ile görüştüklerini, yetkililerin konu ile ilgili yanlışlık yapıldığı ve çözüme kavuşturulacağı bilgisinin kendilerine iletildiğini ifade etti.

Gümrük sorununa değinen Geza Dologh, Deniz Ticaret Odası Meclis Toplantısı’na katılmak için uçakla İzmir’den İstanbul’a gelirken İzmir Körfezi’nde yanaşamadıkları için 12 geminin beklemekte olduğunu gördüğünü söyledi. Önceki gün Müsteşarlığa ulaşmaya çalıştıklarını ancak ulaşamadıklarını dile getiren Dologh, “Gemiler yanaşamıyor. Gümrük sorunu bir an önce çözülmeli. Gemiler yüklerini boşaltamıyor ve yükleme de yapamıyor. Bu konuda Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’a ulaşılmalı” diyerek konuşmasını tamamladı.

Erol: "Bakan Yıldırım’la bilgi alış-verişinde bulunduk"

Deniz Ticaret Odası Antalya Şubesi’nde Ocak ayında çok önemli üç faaliyet gerçekleştirildiğini dile getiren Deniz Ticaret Odası Antalya Şubesi Başkanı Ahmet Erol, Ulaştırma Bakan Binali Yıldırım’ın Antalya’ya geldiğini ve kendisiyle görüştüklerini belirtti.

Bakan Yıldırım’la bilgi alış-verişinde bulunduklarını ve sonuçta üç önemli netice çıkardıklarını söyleyen Erol, “Manavgat yat yapım çekek yeri, Mera Komisyonu’ndan çıktı. Bakan Yıldırım bunu bizzat kendisinin takip ettiğini beyan etti. Ayrıca Demre Taşdibi mevkiinde Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın üzerinde titizlikle durduğu marina projemiz vardı. Demre Taşdibi Marinası, 450 denizde, 300 karada olmak üzere 750 yat bağlama kapasiteli olarak Koruma Kurulu’ndan çıktı. Dosya, Turizm Bakanlığı’na gönderiliyor” diyerek son olarak Kaleiçi marinası ve deniz kullanımı konusunda bilgi verdi.

Nalbantoğlu: "Muğla Üniversitesi’yle denizcilikle ilgili eğitim yapacağız"

Deniz Ticaret Odası Bodrum Şube Başkanı Gündüz Nalbantoğlu, Muğla Üniversitesi’yle denizcilikle ilgili eğitim yapmak üzere yüksekokul düzeyinde bir sözleşmelerinin söz konusu olduğunu söyleyerek, bu konuda Piri Reis Üniversitesi’nden yardım alacaklarını belirtti.

Piri Reis Üniversitesi Rektörü Osman Kamil Sağ ile görüştüklerini ifade eden Nalbantoğlu, Sağ’ın en kısa zamanda Bodrum’a gelmek ve kendileriyle işbirliği yapmak istediğini söylediğini bildirerek kendisinin de Muğla Üniversitesi rektörü ve Piri Reis Üniversitesi rektörüyle birlikte toplantı yapacağını açıkladı.

Haber ve Fotoğraflar: Merve KORKMAZ - Deniz Haber Ajansı

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim