• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

Dünya Denizcilik Günü toplantısı yapıldı

Dünya Denizcilik Günü toplantısı yapıldı
Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nce 1 Ekim 2010 Cuma günü "Dünya Denizcilik Günü Kutlama Toplantısı" gerçekleştirildi.

Dünya Denizcilik Günü Kutlama Toplantısı

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nce 1 Ekim 2010 Cuma günü "Dünya Denizcilik Günü Kutlama Toplantısı" gerçekleştirildi.

İzmir Tınaztepe Yerleşkesi Çakabey Deniz Feneri Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, Kıyı Emniyeti Genel Müdürümüz Salih Orakcı, Genel Müdür Yardımcımız Mehmet Acar Doğan, Uluslararası İlişkiler Müdürümüz Işın Beril Orakcı, Denizcilik Müsteşarlığı İzmir Bölge Müdürü Hızır Reis Deniz, Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Geza Dologh, Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Meclis Başkanı Özden Çokdeğer, Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanı Albay Salih Aslan, İTÜ Denizcilik Fakültesi Mezunlar Derneği Başkanı Selçuk Şenkal, kılavuz kaptanlar, denizcilik şirketleri temsilcileri ve ev sahibi Dokuz Eylül Üniversitesi’nin Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün ve öğretim üyeleri ile öğrenciler katıldı.

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. A. Güldem Cerit’in açılış konuşması ile başlayan toplantı, Uluslararası Denizcilik Örgütü Genel Sekreteri E. Amiral Efthimios Mitropoulos’un 2010 Dünya Denizcilik Günü mesajının okunmasının ardından Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Kaptan Salih Orakcı, "2010 Gemi Adamları Yılı ve Denizcinin Meslek Değerleri" konulu bir konuşma yaptı.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Salih Orakcı, deniz şehitlerini anarak başladığı konuşmasında, 28 yıllık denizcilik hayatında bir gemi adamı olarak çok mutlu ve gururlu olduğunu belirtti. Ne yazık ki deniz taşımacılığının 2002 yılına kadar hak ettiği değeri bulamadığını ifade eden Orakcı kendi öğrencilik yıllarına kıyasla bugünkü verilen eğitim imkânlarının ve eğitim kalitesinin artmış olduğunu memnuniyetle takip ettiğini söyledi. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’nün Türkiye kıyılarında seyir emniyetini arttırmakla yükümlü olduğunu belirten Salih Orakcı görevlerini, Türk Boğazlarındaki Gemi Trafik Hizmetleri Sistemini yönetmek, kara ve denizden can kurtarma hizmetleri sunmak, gemi kurtarma ve römorkaj hizmetleri sağlamak, tüm Türkiye kıyılarındaki fener ve şamandıraların yönetim, bakım ve idamesinden sorumlu olmak, deniz haberleşmesini sağlamak ve kılavuzluk hizmeti vermek olarak sıraladı.

Denizciliğin çok onurlu ve gururlu bir meslek olduğunu, insana hızlı düşünebilme yeteneği kazandırdığını söyleyen Orakcı, bu sözlerini rahmetle andığı Halit Gürdeniz’in "Denizcilik, tek kelime ile asalet mesleğidir" sözü ile vurguladı. Meslekte stajların çok önemli olduğunu söyleyen Orakcı, günümüzde artık gelişmeleri takip eden, dünyaya açılan ve düşünebilen kaptanın iyi bir kaptan olabileceğini ifade etti.

Orakcı’ya konuşmasının ardından Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün tarafından teşekkür belgesi ve plaket takdim edildi. Daha sonra soru-cevap oturumunun tamamlanması ile "Dünya Denizcilik Günü Kutlama Toplantısı" sona erdi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim