• BIST 9079.97
  • Altın 2307.251
  • Dolar 32.3024
  • Euro 35.0637
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Düzgit Denizcilik ile Türkiye Denizciler Sendikası toplu iş sözleşmesi imzaladı

Düzgit Denizcilik ile Türkiye Denizciler Sendikası toplu iş sözleşmesi imzaladı
Düzgit Gemi İnşa Sanayi A.Ş.’yi temsilen Türk Armatörleri İşverenler Sendikası ile Türkiye Denizciler Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. Düzgit Şirketleri İcra Kurulu Başkanı Recep Düzgit, sendikalaşmanın gerekliliğine vurgu yaptı.

Düzgit Gemi İnşa Sanayi A.Ş.’yi temsilen Türk Armatörleri İşverenler Sendikası ile Türkiye Denizciler Sendikası arasında Toplu İş Sözleşmesi İmza Töreni düzenlendi. Toplu İş Sözleşmesi İmza Töreni; her iki sendika temsilcilerinin ve yönetim kurulu üyelerinin de katılımıyla, Türk Armatörleri İşverenler Sendikası toplantı salonunda icra edildi.

“SENDİKALAŞMA ASLINDA BİR ZARURİYET”

Düzgit Şirketleri İcra Kurulu Başkanı Recep Düzgit, Deniz Haber Ajansı’na anlaşmanın önemini açıkladı.

“Sendikalaşma, işçi çalıştırdığınız her iş alanında gereklilik arz eden bir konu” diyen Recep Düzgit, “Özellikle uluslararası taşımacılık yaptığımız için dünyanın her  yerinde her limana gidiyoruz. Dünyada sendikalaşma bizim ülkemize göre özellikle Avrupa’da ve Amerika’da çok daha yaygın. Bir açıdan da aslında bir zaruriyet. Dolayısıyla biz de yaklaşık 8-9 yıldır bir şekilde toplu sözleşme yapıyoruz. Toplu sözleşmenin faydasını gördük, zararını görmedik” açıklamasında bulundu.

Recep Düzgit, sözlerine şöyle devam etti: “Hem uluslararası gittiğimiz limanlarda bir saygınlık görüyoruz. Hem de herkes haklarını biliyor. Çünkü oldukça detaylara inen bir toplu sözleşme. Dolatısıyla bence bir gereklilik zaten bu. Çok da tartışılacak bir konu değil. Önemli olan herkes haklarını bilmeli ve bunlara saygı göstermeli. Bu haklar suistimal edilmemeli. Bu güne kadar en büyük sıkıntı bu konuda yaşanmış. İnsanlarda hep bu endişeler var. Deniz iş kolunda sendikalaşma çok daha yaygınlaşabilir ama insanların aklında hep 70’li 80’li yıllardan gelen mevcut hakların suistimal edilmesi durumu var. Biz kendi yaşadığımız dönemde bu durumları görmedik. Herkes kendi hakkını savunuyor.”

Düzgit Şirketleri İcra Kurulu Başkanı Recep Düzgit, Çalışma Bakanlığı denetimlerinde toplu iş sözleşmesi olmasına rağmen gelen denetmenlerin işin kendi kurallarına ve sözleşmelerine bakmadan rapor hazırladıklarını bunun da iş huzurunu bozacak sonuçlar doğurabileceğini söyledi.

 “ANLAŞMA İLE GEMİ ADAMLARININ ÖNÜNDEKİ BELİRSİZLİK KALKTI”

Türkiye Denizciler Sendikası Genel Başkanı Hasan Pekdemir ise “Anlaşma ile gemi adamlarının önündeki belirsizlik kalktı” dedi.

Hasan Pekdemir, “Toplu İş Sözleşmesi ile ortadaki belirsizlik kalkmış oldu. Düzgit Denizcilik ile Türkiye Denizciler Sendikası arasında toplu sözleşme yapmakla birlikte 45-50 kişilik çalışan grubun yani gemi adamlarının önündeki belirsizlik ortadan kalktı. Ücretleri, sosyal hakları, ekonomik haklarında bir takım iyileştirmeler söz konusu oldu. Herkes ne alacağını, ne vereceğini, ne kadar borcu olduğunu, ne kadar ödeyebileceğini biliyor. Yani her şeyden önce çalışanlar geleceğini gördüğü için bütçesini de ayarlama fırsatı yakalamış oldu” dedi.

İmza töreni, tarafların toplu iş sözleşmesini imzalamasının ardından sona erdi.

7-027.jpg6-025.jpg5-031-001.jpg2-041-001.jpg4-039-001.jpg1-042-001.jpg8-020.jpg3-043-001.jpg

Fotoğraf: Okan İNAN

Haber: Okan İNAN - Dicle Nurşah GÜNAY - Onur KUTER / Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim