• BIST 9774.19
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Düzgit Integrity kaptanı serbest bırakıldı

Düzgit Integrity kaptanı serbest bırakıldı
Batı Afrika açıklarında bir ada devleti olan Sao Tome'de tutuklanarak 3 yıl hapis cezasına çarptırılan Türk armatörüne ait Malta Bayraklı Düzgit Integrity'in Kaptanı Cengiz Gülşen serbest bırakıldı.

 

DUZGIT INTEGRITY'IN KAPTANI CENGİZ GÜLŞEN SERBEST BIRAKILDI

Stena Oil tarafından işletilen Türk armatörüne ait Malta Bayraklı Düzgit Integrity ve Marshall Bayraklı Marida Melissa isimli gemiler, Sao Tome karasularında, akaryakıt kaçakçılığı yaptığı iddiası ile 15 Mart 2013 tarihinde tutuklanmıştı.

Her iki geminin kaptanı Sao Tome Mahkemeleri tarafından 3 yıl hapis cezasına çarptırılmış, gemilerin işletmecisine 5 milyon Euro para cezası verilerek, geminin yüküne el konulmuştu.

Türk Dışişleri Bakanlığı ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yetkililerinin yoğun girşimleri sonucu, 3 yıl hapis cezasına çarptırılan ve 200 gündür Sao Tome'de mahsur durumda bulunan Düzgit Integrity'in kaptanı Cengiz Gülşen, gemi armatörünün mahkemeye yaptığı itirazları sonucu, 4 Ekim 2013 Cuma günü serbest bırakıldı.

DUZGIT INTEGRITY HALA TUTUKLU

Gemi kaptanı Cengiz Gülşen'in serbest bırakılmasına rağmen, Türk armatörü Düzgit Grup'a ait Malta Bayraklı Düzgit Integrity isimli tanker, Sao Tome Limanı'ndaki tutukluluğu devam ediyor. Deniz Haber Ajansı'nın aldığı bilgiye göre, Sao Tome Mahkemesi tarafından geminin yüküne el konulduğu ve gemiye verilen 5 milyon Euro'luk cezanın kaldırılmadığı kaydedildi.

0_duzgit_integrity.jpg

Haber: Recep CANPOLAT - Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim