• BIST 8840.69
  • Altın 2238.96
  • Dolar 32.3379
  • Euro 35.0999
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C

Ege Denizi'nde yasa dışı göçle mücadele devam ediyor

Ege Denizi'nde yasa dışı göçle mücadele devam ediyor
Güvenlik birimlerince, yasa dışı göçle mücadele kapsamında son bir haftada 199 göçmen ve 2 göçmen kaçakçısı yakalandı.

Güvenlik birimlerince, yasa dışı göçle mücadele kapsamında son bir haftada 199 göçmen ve 2 göçmen kaçakçısı yakalandı. İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, 12-19 Mayıs'taki 4 göç olayının tamamı Sahil Güvenlik İzmir ve Kuzey Ege Grup Komutanlıklarının sorumluluk sahasında gerçekleşti.

Kuşadası, Sığacık, Çeşme, Dikili, Ayvalık ve Küçükkuyu bölgelerindeki muhtemel göç rotaları üzerinde yoğunlaşan kontrol ve denetimlerde, Ayvalık, Dikili, Seferihisar ve Kuşadası bölgelerinde 199 göçmen ve 2 göçmen kaçakçısı yakalandı. Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutanlığı'nın sorumluluk sahasında bulunan Didim, Yalıkavak, Gümüşlük, Turgutreis, Akyarlar, Bodrum ve Kardak bölgelerindeki muhtemel göç rotaları üzerinde ise aynı dönemde herhangi bir göç olayı gerçekleşmedi. Sahil Güvenlik unsurlarınca karada tespit edilen 2 göç girişimi, jandarma ve emniyet birimlerine bildirilmesi sonucu önlendi. Didim ve Dikili bölgelerinde sahil güvenlik deniz ve hava unsurlarınca karada tespit edilen 46 göçmen, jandarma ve emniyet ekiplerince yakalandı.

Sahil Güvenlik Komutanlığı'nca kaçak göçün engellenmesi amacıyla yürütülen faaliyetlerde bir arama kurtarma gemisi, 32 sahil güvenlik botu, 8 sahil güvenlik ve emniyet timi, 2 dalış emniyet güvenlik ve arama kurtarma timi ile 7 bottan oluşan yüzer unsurlarca 3 bin 185 saat seyir yapıldı. 18 helikopter ve 10 uçak sortisi ile 73 saat uçuş gerçekleştirilirken 6 mobil radar timi 375 saat görev yaptı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim