• BIST 8884.22
  • Altın 2238.926
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.0937
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C

Ekol Lojistik, INVEST AD & SBI Holding’ten hisselerini geri aldı

Ekol Lojistik, INVEST AD & SBI Holding’ten hisselerini geri aldı
Ekol Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Musul, Invest AD ve SBI Holdings Inc iştiraki Rigond Finance S.A.R.L'deki yüzde 37 oranındaki hissesini geri aldı. Rekabet Kurumu da hisselerin Ahmet Musul tarafından devralınmasına onay verdi.

Ekol Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Musul, 2010 yılından bu yana Invest AD (Abu Dhabi Investment Company)  ve Japon SBI Holdings Inc iştiraki Rigond Finance S.A.R.L.'de bulunan yüzde 37 oranındaki hissesini geri aldı. Rekabet Kurumu da Ekol Lojistik hisselerinin Ahmet Musul tarafından devralınması işlemine onay verdi.

Ekol Lojistik A.Ş’de yüzde 54,5 hissesi olan Ekol Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Musul, devir işlemlerinin tamamlanmasının ardından yüzde 90’ın üzerinde hisseye sahip oldu.

Rigond Finance’nin kontrolünde olan yüzde 37 oranındaki hissesini Ekol’ün güçlü finansal yapısı sayesinde geri aldıklarını belirten  Ekol Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Musul, yasal onay süreçlerinin sona erdiğini belirterek hisse devir ve tescil işlemlerini tamamlayacaklarını ifade etti. 

Mevcut piyasa koşullarında böylesine bir işlemin gerçekleştirilmesinin önemine dikkat çeken Musul, “Eski ortaklarımız Invest AD ve SBI firmalarına 2010 yılından itibaren muazzam bir hızla büyüyen şirketimize destekleri için teşekkür ederiz. Ekol, hisselerinin Rigond Finance’den geri alınmasıyla birlikte şirketimiz tamamen yerli sermayeli bir şirket haline geldi. Bundan sonraki süreçte şirketimiz büyüme hedeflerine kendinden daha emin adımlarla yol alacak. Avrupa’nın açık ara lider lojistik şirketi olmak için var gücümüzle çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ayrıca hisselerin geri alınması ile şirketi şirkete bırakma çalışmalarımızın hızlanmasını da sağlayabileceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

untitled-14-072.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim