• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C

Ekol Lojistik, Omega Ro'yu satın aldı

Ekol Lojistik, Omega Ro'yu satın aldı
Türkiye’nin en büyük entegre lojistik şirketlerinden Ekol Lojistik, Romanya lojistik sektörünün lider isimlerinden Omega Ro’yu satın alarak Avrupa yatırımlarına ara vermeden devam ediyor.

Ekol, Romanya’da aldığı yeni şirketiyle Avrupa’da hızla büyümeye devam ediyor.

Türkiye’nin en büyük entegre lojistik şirketlerinden Ekol Lojistik, Romanya lojistik sektörünün lider isimlerinden Omega Ro’yu satın alarak Avrupa yatırımlarına ara vermeden devam ediyor.

Türkiye’nin en büyük entegre lojistik şirketlerinden olan Ekol; Romanya lojistik sektörünün lider isimlerinden Omega Ro’yu satın aldı.

Türkiye - Avrupa arası karayolu taşımacılığında pek çok pazarda lider olan Ekol; bu yatırımıyla, liderliğini Romanya karayolunda da devam ettirmeyi hedefliyor. Avrupa Birliği üyesi olan ve hızla gelişen Romanya’nın lojistik yolları üzerinde önemli bir konumda bulunması, Avrupa’da güçlenmeyi hedefleyen Ekol için büyük önem taşıyor.

1970 yılından bu yana Avrupa’da lojistik sektörünün liderlerinden olan ve uzun yıllardır Ekol’ün Yunanistan’daki acenteliğini yürüten Omega Greece’in 2005 yılında Romanya’da kurduğu Omega Ro; 6.000 m2 depolama alanına ve 2 milyon Euro ciroya sahip. 

Ekol; Romanya’da sahip olduğu 6.000 m2 deposuyla, pek çok müşterisi için diğer firmalardan farklı olarak sadece karayolu nakliye hizmeti değil; aynı zamanda depolama, toplama, paketleme ve dağıtım hizmeti de verebilecek.

Romanya ile birlikte Avrupa’da 10.000m2’yi aşan depolama alanına ulaşan Ekol, önümüzdeki 5 yıl içinde Romanya’da 10 milyon €’luk ilave yatırım planladığını açıkladı. Ekol Almanya ve Ekol İtalya’dan sonra şimdi Ekol Romanya’yı kuran Ekol Lojistik; yurt dışında kuracağı dördüncü bir şirket için de çalışmalarını sürdürüyor. 

Doğu Avrupa Hattı’nda 2011 yılında %300 büyüme kaydettiklerini ve bu büyümeyi artarak sürdürmeyi amaçladıklarını belirten Ekol Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Musul; “Avrupa’da büyük bir oyuncu olmak için yatırımlarımıza kesintisiz devam ediyoruz. Karayolundaki pazar liderliğimizi daha geniş coğrafyalara yayıyoruz. Kısa süre içinde devamını planladığımız bu yatırımlar ile Ekol’ün, Avrupa’nın farklı şehir ve ülkelerindeki yaygınlığı artarak devam edecek ve uluslararası çalışan yapımızla müşterilerimize daha geniş coğrafyalarda pek çok farklı lojistik hizmeti bir arada sunabileceğiz.” dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim