• BIST 8725.28
  • Altın 2240.17
  • Dolar 32.3354
  • Euro 35.1415
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C

Elmas Lojistik, Avrupa organizasyonunu genişletti

Elmas Lojistik, Avrupa organizasyonunu genişletti
Elmas Lojistik, Rhenus ortaklıklığıyla Türk ihracatçısına yüzde 10 avantaj sağlayacak.

Avrupa'nın en büyük gruplarından biri olan Rethmann'ın bünyesinde bulunan Rhenus Logistics ile ortaklık yapan Elmas Grup Lojistik, Avrupa organizasyonunu Almanya ile Ege Bölgesi'ni birbirine bağlayarak genişletti. Elmas, 26 bin çalışanı, yıllık 4.6 milyar Euro cirosuyla Avrupa ve Asya'da 500'ü aşkın lokasyonda hizmet veren Rhenus ile yaptığı ortaklık neticesinde Türk ihracatçısına lojistik maliyetinde yüzde 10'luk bir avantaj sağladı.

Tedarik zinciri yönetiminde seçilen şirketin verimliğinin firmaların ürün satışlarını doğrudan etkilediğini dile getiren Elmas Grup Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Elmasoğlu, "Ürününüzü hasarsız, verimli ve zamanında taşıyabilirseniz satışlarınızı arttırabilirsiniz. Bu anlamda uluslararası rekabet eden bir şirket olarak yaklaşık 1 yıldır yapmış olduğumuz çalışma neticesinde Rhenus ile kurduğumuz ortaklıkla sanayicinin, üreticinin ve ihracatçının ürününü zamanında ve hasarsız bir şekilde tüm Avrupa'ya ulaştırıyoruz" dedi.

Rhenus'un aktifinde dünya genelinde 500 deposu olduğunu vurgulayan Elmasoğlu, "Bu birliktelikle biz de bu depoları kullanmaya başladık. Bizim önceden Almanya'da 2 depomuz vardı. Bütün Almanya dağıtımını bu depolardan yapıyorduk. Şimdi Almanya'nın birçok şehrinde depomuz var. Ara nakliye süreci minimize edilmiş durumda. Bu bile bize ciddi bir avantaj sağladı. Hızlı kargo taşımacılığı kapsamında Minivan hizmetimizle 48 saatte Almanya'ya gidiyoruz. Genişleyen hizmet ağımızla ihracatçının yüzde 10 civarı tasarruf yapmasını sağladık" şeklinde konuştu.

Rhenus ile uluslararası rekabet çıtasını yükselttik

Son üç yılda Yunanistan ve Bulgaristan-Romanya hattında önemli yatırımlar yaptıklarını belirten Elmasoğlu, "Yatırımlar sonucunda özellikle Almanya ve diğer Avrupa ülkelerine taşıma konusunda azalma olmuştu. Rhenus ile birlikte bu pazarı genişletme imkanı yakaladık. Özellikle parsiyel taşıma açısından 1 ay içinde çok ciddi başarı hikayelerine imza atmaya başladık. Coğrafi yapımız gereği Türkiye'de kara taşımacılığı alanında çok fazla şirket var. Bu bağlamda uluslararası pazarda deniz ve demiryolu taşımacılığı güçlü olan bir şirketle iş birliği yapıyor olmamız büyük önem arz ediyor" ifadesini kullandı.

Rhenus'un bünyesinde tren-kara-deniz entegrasyonlarını gerçekleştirebildiğini dile getiren Elmasoğlu, "Bu hizmetleri biz de müşterilerimize sunarak hem rekabet çıtasını biraz daha arttırdık hem de lojistik maliyetlerini düşürdük. Bizim asıl amacımız Türk milli mahsülünün yurt dışında rafa çıkana kadarki maliyetlerini kontrol edebilmek. Firmalarımız uluslararası rekabette lojistik maliyetlerini ne kadar düşürürlerse o kadar fazla ihracat yaparlar. Eğer siz sanayici, imalatçı, ihracatçıya destek vermezseniz, maliyetlerini kontrol edecek etkenler yaratmazsanız süreç içinde taşıyacak mal bulamazsınız" diye konuştu.

Tecrübe ve gençliğin dinamizmiyle büyüyeceğiz

Zaman zaman problemler, şikayetler, piyasalarda daralmalar olabileceğini ifade eden Elmasoğlu, "Ama bu ülkenin potansiyeline ve geleceğine inanmak lazım. Rhenus da hem bize hem Türkiye'ye güvendiği için bu işbirliği gerçekleşti. Biz Türkiye'nin geleceğine inanıyoruz" dedi.

Tecrübe ve gençliğin dinamizmini biraraya getirerek büyümeyi sürdürdüklerini söyleyen Elmasoğlu, 2014 yılında aldıkları ‘Yetkilendirilmiş Yükümlü (AEÖ) - İzinli Gönderici' belgesinin ardından "İzinli Alıcı Belgesini" de alarak sektörde fark yarattıklarını dile getirdi.

Bir şirketin yapacağı en büyük hatalardan birinin, vasıflı ve kaliteli insan kaynağı istihdam etmemek olduğunu vurgulayan Elmasoğlu, "Eğer sizin yaptığınız yatırımlar insan kaynağınızın önünde koşuyorsa bir problem var. İnsan kaynağınız şirketin önünde olmalı. Personel bizi yeni işler bulmaya zorlamalı. Yarının Elmas'ını bizim bugünden dizayn etmemiz gerekiyor. O yüzde tecrübe ile gençliğin dinamizmini bir araya getirecek bir yapı oluşturuyoruz. Her yıl belli sayıda yeni mezun gencimize Elmas'ta çalışma fırsatı tanıyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak : DÜNYA

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim