• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

En güzel kış tatili rotaları

En güzel kış tatili rotaları
Brandlifemag.com editörleri, dünyanın dört bir yanından, en güzel kış manzaralarını sunan yerlerde bembeyaz bir yolculuğa çıkmak isteyenler için kış tatili rotalarını derledi.

Doğanın dizginlenemez vahşi güzelliği ya da mimari eserlerin yüzyıllara meydan okuyan görkemi, kış mevsiminin beyaz örtüsüyle birleşince ziyaretçilerine kış masalından çıkmış bir havaya bürünmüş unutulmaz manzaralar sunuyor.

Sıradan bir sokak bile bembeyaz örtüyle kaplanınca güzelleşirken, doğanın ve mimarinin başyapıtları karlı havalarda bambaşka bir büyü kazanıyor. İşte dünyanın dört bir yanından adeta bir kış masalı etkisi yaratan yerler...

Talinn, Estonya 

Baltık Denizi’nin kıyısındaki bu minik mücevherin özellikle de Ortaçağ’dan kalma eski şehir merkezi, kışın apayrı bir güzelliğe bürünüyor.

111-003.jpg

Yüzyıllardır ayakta duran binaların çatılarını kaplayan kar örtüsü ve arnavut kaldırımı sokaklarında yanan titrek mum ışıkları ile Tallinn, kartpostallara yakışır bir hal alıyor.

Neuschwanstein Şatosu, Almanya 

Neuschwanstein Şatosu, Walt Disney’in logosuna ilham veren şato. Bavyera’dan başlayıp Füssen’de son bulan ‘Romantik Yol’un en görülmeye değer yapısı olan şato, 19. yüzyılda, on sekiz yaşında tahta geçen Kral II.Ludwig tarafından yaptırıldı.

2-063.jpg

Şatonun ormana, göle ve dağlara hakim konumu, karla birlikte daha da muhteşem bir görünüm kazanıyor. 

22-006.jpg

Bled, Slovenya 

Slovenya’nın Bled kasabası, Alpler’in arasına gizlenmiş bir buzul gölüne de ev sahipliği yapıyor. 

3-046.jpg

Gölün ortasında minicik bir ada, adada ise 17. yüzyılda inşa edilmiş bir kilise bulunuyor.

Göl kıyısından kiliseyi ve adayı doyasıya izledikten sonra, kayıklarla adaya yolculuk edebilir ve bu kez de adadan Bled’i, Bled Kalesi’ni ve Alpler’in karla kaplı yamaçlarını izleyebilirsiniz.

33-004.jpg

Kyoto, Japonya 

Japonya’dan manzaralar, genellikle bahar aylarında açan kiraz çiçekleriyle görülmeye alışık olunsa da, kışın beyaz örtüsünün altına saklanmış tapınaklar ve gizemli sokaklar da insanı büyülüyor. 

44-001.jpg

Kyoto şehrinin eşsiz zarafete sahip tapınakları arasında Kinkakuji tapınağı görülmesi gerekenler arasında başı çekiyor.

Gölün durgun sularına yansıyan altın renkli yapının gümüş kar ışıltılarıyla kaplı görüntüsü muazzam bir seyir zevki sunuyor.

4-027.jpg

Yosemite Milli Parkı, ABD 

Doğanın mevsimlik döngüsüne, ağaçların her bir yaprağından gökyüzündeki bulutlara kadar her renk tonunda tanık olunan Yosemite Milli Parkı, kar yağışının bol olduğu kış aylarında vahşi büyüsünü alabildiğine sunuyor.

5-021.jpg

Kayak yaparak karın tadını sportif bir şekilde çıkarmak ya da parkın içinde bulunan kulübelerde konaklayarak bitkilerin ve hayvanların kış yaşamına birebir tanık olmak mümkün.

Godafoss Şelalesi, İzlanda 

Kış dendiğinde akla ilk gelen destinasyonlardan olan İzlanda, özellikle Kuzey Işıkları’nın peşine düşenlerin seyahat listelerinde başı çekiyor.

6-017.jpg

Elbette İzlanda’nın sunduğu doğal mucizeler arasında yalnızca gökyüzündekiler değil, yeryüzündekiler de büyük önem taşıyor.

Adı ‘Tanrıların Şelalesi’ anlamına gelen Godafoss Şelalesi, İzlanda’da görülebilecek birçok şelaladen sadece biri, ancak kış aylarında büründüğü sihirli görüntüsüyle en çok ilgi çekenlerden.

666.jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim