• BIST 9903.83
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C

Enerji Yönetim Kurulu Üyesi çocuklar İstanbul'da bir araya geldi

Enerji Yönetim Kurulu Üyesi çocuklar İstanbul'da bir araya geldi
“Enerji Çocuk Projesi” çerçevesinde, Ağrı’dan Balıkesir’e, Zonguldak’tan Antalya’ya 38 ilden gelen çocuklar İstanbul’da buluştu.

Mili Eğitim Bakanlığı ve Enerji Verimliliği Derneği’nin imzalamış olduğu protokol çerçevesinde Enerji Çocuk Projesi ile ülke genelindeki 5-6-7 ve 8. sınıf öğrencilerine enerji verimliliği algısının ve bilincinin kazandırılmasını amaçlayan Enerji Çocuk Projesi kapsamındaki etkinlikler devam ediyor.

2015-2016 eğitim öğretim yılı için 38 pilot ilden seçilmiş toplam 438 okulun dahil olduğu proje kapsamında, belirlenen pilot illerde ve okullarda Enerji Verimliliği Kulüpleri kurulması, enerji verimliliğini anlatan tiyatro oyununun sahnelenmesi, resim yarışmasının düzenlenmesi gibi çalışmalar yapan çocuklar, 7.Enerji Verimliliği Forumu ve Fuarı’na katılmak için İstanbul’a geldi. Enerji Çocuk Yönetim Kurulu Üyesi çocuklar, Enerji Çocuk Naz’ın da bulunduğu fuar alanında diğer fuar katılımcılarından, çocuklarını enerji verimliliği konusunda uyarmalarını istedi. Fuarı ziyaretlerinin ardından zihin ve bedensel koordinasyonun, beceri ve çabuk karar vermenin öne çıktığı, çocukların hem bireysel olarak spor ahlakını ve centilmenliği hem de takım ruhunu öğrenmesi ve karakterlerinin de bu şekilde gelişmesine yardımcı olmasının amaçlandığı Speedminton sporu ile tanışan öğrenciler, İstanbul Ticaret Üniversitesi ve Marmara Üniversitesinde  Speedminton ve diğer raket sporları ile uğraşan eğitmenlerden, önce oyunun kurallarını sonra da bu sporun teknikleri ile ilgili bilgi aldı. Daha sonra, 2. Enerji Çocuk Yönetim Kurulu Toplantısı’nı yapan öğrenciler, Enerji Çocuk Projesi çerçevesinde yıl boyunca okullarında yaptıkları ve yapacakları çalışmaları anlattı. Enerji Çocuk Yönetim Kurulu Üyesi çocuklar, Enerji Verimliliği Derneği Başkanı İbrahim ÇAĞLAR ve Yönetim Kurulu Üyeleriyle de bir araya gelerek karşılıklı fikir alışverişinde bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim