• BIST 9873.15
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

EPDK, 27 şirkete lisans verdi

EPDK, 27 şirkete lisans verdi
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), petrol, elektrik, doğalgaz sektöründe faaliyet göstermek üzere 27 şirkete lisans verdi, 9 şirketin lisansını sonlandırdı.

EPDK'nın Kurul kararları Resmi Gazete'de yayımladı. Buna göre, Petrol Piyasası Lisans Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde Classoil Akaryakıt Ürünleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ile Lig Akaryakıt Petrol Ürünleri Dağıtım Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'ne 15 yıl süreyle dağıtıcı lisansı verdi.

EPDK, petrol piyasasında 5 şirketin lisanslarını iptal etti. Bu çerçevede Eta Madeni Yağ Müstahzarları ve Kimyevi Maddeler İthalat İhracat İmalat Pazarlama ile Has Altunkaya Petrol'ün madeni yağ lisansı, Atalay İnşaat Elektrik Nakliye'nin biyodizel lisansı, Mirsoy Petrol Dağıtım'ın dağıtıcı, Samsunbunker Akaryakıt ve Madeni Yağ Hizmetleri'ninihrakiye teslimi lisansı sona erdi.

20 ŞİRKETE LPG LİSANSI

EPDK, LPG piyasasında olan 16 şirkete 15 yıl süreyle LPG depolama ve 4 şirkete LPG dağıtım lisansı verdi. EPDK'nın lisans verdiği şirketler arasında Aygaz Anonim Şirketi, Aygaz A.Ş. Shell-Turcas Petrol Anonim Şirketi, İpragaz A.Ş. Likitgaz Dağıtım ve Endüstri Anonim Şirketi ile Milangaz Lpg Dağıtım Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi de yer alıyor.

3 ŞİRKETE ELEKTRİK ÜRETİM, 1 ŞİRKETE TEDARİK LİSANSI

Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde EPDK, Elmas Enerji Sanayi, Alsancak Elektrik Üretim ve Düzhan Enerji Yatırım Üretim'e 9 Ocak 2014 tarihi itibarıyla üretim lisansı, Tekin Elektrik Enerjisi Tedarik Toptan Satış'a ise 23 Ocak 2014 tarihi itibarıyla tedarik lisansı verdi.

EPDK aynı zamanda 3 şirketin de üretim lisansını 9 Ocak 2013 tarihi itibarıyla iptal etti.

OMV ENERJİ'YE SPOT LNG LİSANSI

EPDK, Doğal Gaz Piyasası Lisans Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde OMV Enerji Ticaret Limited Şirketi'ne 16 Ocak 2014 itibarıyla başlamak üzere 30 yıl süreyle ithalat (spot LNG) lisansı verdi. EPDK, 1 şirketin sıkılaştırılmış doğal gaz satış lisansını ise sonlandırdı.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim