• BIST 9126.46
  • Altın 2324.175
  • Dolar 32.3577
  • Euro 35.0008
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

EPDK 9 şirkete lisans verdi

EPDK 9 şirkete lisans verdi
EPDK elektrik, doğalgaz, LPG ve petrol piyasalarında toplam 9 şirkete lisans verirken, bazı şirketlerin lisanslarını sona erdirdi.

EPDK elektrik, doğalgaz, LPG ve petrol piyasalarında toplam 9 şirkete lisans verirken, bazı şirketlerin lisanslarını sona erdirdi.

Buna göre, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), elektrik piyasasında 4, doğalgaz piyasasında 1, Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) Piyasasında 1 lisans ve petrol piyasasında 3 lisans verdi. Ayrıca, elektrik piyasasında 1, doğalgaz piyasasında 2, Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) piyasasında 1 ve petrol piyasasında 9 şirketin lisansı sona erdi. Bununla birlikte bir şirketin lisansı da yeniden yürürlük kazandı.

EPDK elektrik piyasasında Gaziantep OSB Elektrik Enerjisi Tedarik Toptan Satış Ticaret AŞ’ye 20 yıl tedarik lisansı, ME-SE Enerji Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret AŞ (ME-SE GES), MAV Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret AŞ’ye (Arıkçayırı Yenilenebilir Enerji Üretim Tesisi) ve Hemak Enerji Üretim İth. İhr. San. Tic. Ltd. Şti’ye (Kuyulutaş Regülatörü ve HES) 49’ar yıl üretim lisansı verirken, Canan Tekstil Sanayi ve Ticaret AŞ’nin (Doğal gaz yakıtlı ve termik-kojenerasyon tipi) üretim lisansını ise sona erdirdi.

Doğalgaz piyasasında ise, Engie Enerji Ticaret ve Pazarlama AŞ’ye ise 10 yıl süreyle Doğalgaz ihracat lisansı verilirken, Ofen Doğalgaz İthalat ve İhracat AŞ’nin doğalgaz ithalat (spot LNG) lisansı ve Ertuğrul Çimento Akaryakıt İnşaat Makina Nakliyat Turizm İç Ve Dış Ticaret Sanayi Limited Şirketi’nin doğalgaz (CNG) iletim ve dağıtım lisansı iptal edildi.

Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) piyasasında ise, Soil Gaz Dağıtım Petrol Depolama Pazarlama Sanayi ve Ticaret AŞ’ye 15 yıl süeyle LPG dağıtıcı lisansı verilirken, My Gaz Dağıtım Depoculuk Petrol Taşımacılık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’nin LPG dağıtıcı lisansı sonlandırıldı.

Petrol piyasasında ise, Rnc Petrol Enerji Dağıtım Sanayi ve Ticaret AŞ’ye 15 yıl süreyle ihrakiye teslimi lisansı verilirken, Bahadır Kimya Ürünleri İthalat İmalat Limited Şirketi ve Petro Yağ ve Kimyasallar Sanayi ve Ticaret AŞ’ye ise 10’ar yıl süreyle madeni yağ lisansı verildi.

Bake İnşaat Taahhüt Ticaret Sanayi Limited Şirketi’nin ihrakiye teslimi lisansı, Petsa Petrolcülük Anonim Şirketi’nin dağıtıcı lisansı iptal edilirken, Bahadır Kimya Ürünleri İthalat İmalat Limited Şirketi, Petro Yağ ve Kimyasallar Sanayi ve Ticaret AŞ, Bura Madeni Yağ Petrol Ürünleri ve Geri Kazanım İnşaat Lojistik Sanayi Ticaret AŞ, Dew Petrol AŞ, F-B Oil Petrol Ürünleri Madeni Yağ Atık Geri Kazanımı Tesisi ve Biodizel Üretimi Dağıtım Pazarlama Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Prodel Endüstriyel Yağlar ve Kimyasallar Sanayi Ticaret Limited Şirketi ve Efepet Petrol Otomotiv Nakliye Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’nin madeni yağ lisansları iptal edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim