• BIST 9129.9
  • Altın 2324.276
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.9529
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 14 °C

Era Enerji ve TransAtlantic’e petrol arama ruhsatı verildi

Era Enerji ve TransAtlantic’e petrol arama ruhsatı verildi
PİGM, Era Enerji’ye Aksaray’da ve TransAtlantic’e de Diyarbakır’da petrol arama ruhsatı verdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlı Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (PİGM), Era Enerji, Enerji Servis Hizmetleri ve Petrol Tic. Ltd. Şti.’ne Aksaray’da petrol arama ruhsatı, TransAtlantic Exploration Mediterranean International Pty. Ltd.’ne ise Diyarbakır’da petrol işletme ruhsatı verdi.

Buna göre, Era Enerji, Enerji Servis Hizmetleri ve Petrol Tic. Ltd. Şti.’ne Aksaray’da AR/ERA/K/L32-a4 pafta numaralı 15 bin 177 hektarlık alanda 5 yıl süreyle petrol arayacak.

Bununla birlikte TransAtlantic Exploration Mediterranean International Pty. Ltd.’ne ise Diyarbakır merkez ve Bismil’de ARİ/TEM/K/M44-b2-1 pafta numaralı 15 bin 256 hektarlık alanda petrol işletme ruhsatı verildi. Ayrıca, ruhsatın veriliş tarihinden itibaren işletme müracaat alanında arama ruhsatından gelmeyen 4021 hektarlık alanda iki yıl içerisinde 1 adet kuyu açılması aksi halde ruhsatın iptal edilmesi” şartıyla sahanın mevcut rezerv durumu, yıllık üretim miktarları ile yatırım ve üretim programı dikkate alınarak ARİ/TEM/ K/M44-b2-1 pafta no’lu petrol işletme ruhsatının 5 yıl süre ile verilmesine karar verildi.

Daha sonra talep edilmesi ve edilen taahhüt doğrultusunda şirketin sahada yapacağı üretim ve geliştirme faaliyetlerine göre işletme ruhsatı için öngörülen 20 yıllık kanuni sürenin kalan kısmının kullandırılmasına karar verildi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim