• BIST 10247.75
  • Altın 2400.636
  • Dolar 32.257
  • Euro 34.6756
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C

Erken rezervasyon tur ücretlerini artırdı

Erken rezervasyon tur ücretlerini artırdı
Haziranda yurtiçi turlar yine zam şampiyonu oldu. Erken rezervasyonun etkisiyle doluluklarını garantiye alan oteller mayıstan itibaren fiyat yükseltti.

Erken rezervasyon tur ücretlerini artırdı

Haziranda yurtiçi turlar yine zam şampiyonu oldu. Erken rezervasyonun etkisiyle doluluklarını garantiye alan oteller mayıstan itibaren fiyat yükseltti.

Yıllardır "Yabancı turistler ülkemizde neden bizden daha uygun fiyata tatil yapıyor" sorularının cevabını oluşturan "Erken rezervasyon" sisteminin Türkiye'de de oturması yurtiçi turları haziran ayında da zam şampiyonu yaptı.

Tüketici fiyatlarında haziranda en yüksek artış "yurtiçi bir hafta ve daha fazla süreli turlar"da oldu. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre geçen ay, yurtiçi tur fiyatları yüzde 45.36 yükseldi.

Her sene kapasitesi artırılan erken rezervasyonda tur şirketleri bu sene için Aralık 2010'dan itibaren yüzde 45'e varan indirim oranlarıyla rezervasyon almaya başlamış mayısta ise yüzde 25 indirimle kampanyalara sona vermişlerdi. 2010'da 1.3 milyon kişi erken rezervasyondan faydalanmıştı.

Arz-talep dengesi tamamen değişti

BU sene komşu ülkelerden kaynaklanan taleplerin aşırı derecede artması, vizelerin kaldırılmasından kaynaklanan talep artışı ve iç pazarın erken rezervasyon sistemine alışmasının fiyatların artışındaki en önemli etkenler. Ayrıca arz-talep dengesi tamamen değişti.

Bundan sonra bize de turizm sektörü Avrupa ülkelerindeki gibi işleyecek. Herkes erkenden tatilini alacak. Bu tarihlere kaldığında ise fiyatlar artacak.

Her sene böyle devam edecek

TURLARIN yüzde 80 gibi önemli bir kısmı artık kasımdan itibaren erken rezervasyon döneminde satılıyor. Hazirandaki bu artış ise erken rezervasyon sisteminin artık Türkiye'de de oturmasından kaynaklanıyor.

Artık sadece büyük operatörler değil tüm tur operatörleri erken rezervasyon ile satış yapıyor. Dolayısıyla da erken rezervasyon bitince otel fiyatlarıciddi artıyor. Bu artık her sene böyle devam edecek.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim