• BIST 8718.11
  • Altın 2245.336
  • Dolar 32.3297
  • Euro 35.1889
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C

Eskişehir demiryolu ile limanlara bağlanmalı

Eskişehir demiryolu ile limanlara bağlanmalı
Eskişehir OSB Başkanı Nadir Küpeli, TCDD tarafından Hasanbey Lojistik Merkezi ile OSB arasındaki 7 kilometrelik demiryolu hattının yapımı konusunda artık adım atılmasını beklediklerini belirtti.

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Nadir Küpeli, OSB demiryolu bağlantısı ile demiryolu hattının Gemlik Limanına bağlantısının yapılması konusunda bir dizi açıklamalarda bulundu.

OSB’nin demiryolu ile Gemlik Limanına bağlantısı noktasında somut adımların atılması gerektiğini aktaran Küpeli, “TCDD tarafından Gemlik Limanına olan demiryolu bağlantısının yapılmasını 25 yıldır, buna ek olarak Hasanbey Lojistik Merkeziyle OSB arasında demiryolu bağlantısının yapılmasını 15 yıldır sürekli dile getiriyoruz. Eğer bu demiryolu bağlantılarımız yapılmış olsaydı, yılda ihracat ürünlerimizin taşımasında 40 milyon euro tasarruf etmiş olacaktık” dedi. Başkan Küpeli, Covid-19 salgını nedeniyle dünyanın çok ciddi bir ekonomik değişim ve dönüşüm sürecinden geçtiğini dikkate çekerek, son açıklanan ihracat rakamlarına bakıldığında özellikle nisan ayı ihracatında bir düşüş yaşandığına işaret etti.


Demiryolu bağlantısına ihtiyacımız var

Başkan Küpeli OSB ve Gemlik Limanı demiryolu bağlantısına değinerek “Hem bizim yönetimimiz hem de bizden önceki yönetimler, Eskişehir OSB’ye demiryolu bağlantısının yapılması konusunu sürekli gündeme getirdiler. Esas talep konumuzu oluşturan TCDD tarafından Gemlik Limanına olan demiryolu bağlantısının yapılmasını 25 yıldır, buna ek olarak Hasanbey Lojistik Merkeziyle OSB arasında demiryolu bağlantısının yapılmasını 15 yıldır sürekli dile getiriyoruz. Bu konuyu devletin her kademesindeki yetkililere anlattık, Başbakanlarımız ve Ulaştırma Bakanlarımız bu konuda bize hak verdiler. Bu taleplerimize ivedilikle olumlu dönüş bekliyoruz. Eğer bu demiryolu bağlantılarımız yapılmış olsaydı, ihracat ürünlerimizin taşımasında yıllık 40 milyon Euro tasarruf etmiş olacak ve ihracatımızda bize büyük rekabet avantajı sağlayacaktı.

Demiryolu bağlantımız olsaydı, Eskişehir OSB’ye daha fazla yeni yatırım gelecek, OSB’nin bugün 1,7 milyar dolar olan ihracatı muhtemelen en az 2,5 milyar dolar olacaktı. 

Eskişehir OSB çok hızlı büyüyor, önümüzdeki 10 yılda hedeflenen üretim, istihdam ve ihracat rakamları ortada. Bu kadar ihracat yükünü karayoluyla taşımak artık mümkün değil. Acilen demiryolu bağlantısına ihtiyacımız var. Ulaştırma Bakanlığımızdan ve TCDD’den isteğimiz, Eskişehir OSB ile Hasanbey Lojistik Merkezi bağlantısını ve en önemlisi Gemlik Limanı demiryolu bağlantısını en kısa sürede hayata geçirmesini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim