• BIST 9930.03
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C

ESO, Taşımacılık Projesine ortak oluyor

ESO, Taşımacılık Projesine ortak oluyor
Eskişehir Sanayi Odası (ESO) üyelerine ihracat konusunda destek olmak ve ucuz ihracat yapmalarını sağlamak amacıyla kısa adı BALO olan Batı Anadolu Lojistik (BALO) organizasyonlar projesine ortak olma kararı aldı.

Eso Taşımacılık Projesine Ortak Oldu

Eskişehir Sanayi Odası (ESO) üyelerine ihracat konusunda destek olmak ve ucuz ihracat yapmalarını sağlamak amacıyla kısa adı BALO olan Batı Anadolu Lojistik (BALO) organizasyonlar projesine ortak olma kararı aldı.
 
ESO\'nun yanı sıra Eskişehir Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü\'nün de (EOSB) ortak olacağı proje ile Eskişehirli sanayicilerin ve ihracatçıların lojistik maliyetlerinde avantaj sağlanması beklenmekte. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) çatısı altında kurulan BALO Şirketi\'ne ESO ve EOSB\'nin toplamda 500 bin TL ile ortak olunacağının bilgisini veren ESO Yönetim Kurulu Başkanı Savaş Özaydemir, \"Gerçekleştirdiğimiz bir çok proje ile sanayicilerimizin yanında olan odamız ve Bölge Müdürlüğümüz, yine sanayicilerimizin çıkarlarını gözeterek BALO şirketine ortak olma kararı almıştır. Şirketin çalışmaya başlamasıyla taşıma alanında ülkemizin en ciddi projelerinden biri olan BALO projesinin sanayicilerimizin lojistik maliyetlerinde avantajlar sağlanması beklenmektedir\" dedi.

BALO sistemi ile ihracatçıların kapılarından konteynırlarla alınacak yüklerin demiryolu ile Bandırma'da ki Konsolidasyon Merkezine geleceğini ve buradan da Avrupa\'daki varış noktalarına tasnif edileceğini belirten Özaydemir, "Yüklerin daha sonrada Tekirdağ üzerinden Orta Avrupa\'daki varış noktalarına ulaştırılacaktır. Proje sayesinde Marmara, Ege, Batı Anadolu, İç Anadolu Bölgeleri ile Trakya'da faaliyet gösteren fabrikaların ürünlerini Orta Avrupa'ya demiryoluyla daha kısa sürede ve ekonomik olarak ulaştıracağını vurgulayan Özaydemir, "Bin 187 kilometre olan demiryolu mesafesinin 512 kilometreye düşeceği, Proje sayesinde Türkiye'nin Avrupa ülkelerine olan uzaklığının 675 kilometre azalacaktır. BALO ile odamıza üye firmalarımız hem daha ucuza hem de daha kısa sürede ürünlerini Avrupa'ya gönderebilecektir. Lojistik alanında ise ortalama yüzde 30 tasarruf sağlanması beklenmektedir\" diye konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim