• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

Etis Lojistik, 2014’ü yatırım yılı ilan etti

Etis Lojistik, 2014’ü yatırım yılı ilan etti
Entegre lojistik çözümleriyle sektörde dikkat çeken Etis, 2014 yılında hedef büyüttü.

İntermodal taşıma,tahliye, istifleme, depolama ve ara taşıma hizmeti sunan sektörün iddialı oyuncularından Etis Lojistik, 2014’ü yatırım yılı ilan etti.

Etis Lojistik Genel Müdürü Erdal Kılıç, hedeflenen iş planı, yeni müşteri potansiyeli ve stratejik hedefler doğrultusunda 2014 yılında 175 milyon TL ciroya ulaşmayı hedeflediklerini açıkladı. Belirlenen ciro kapsamında da 2 milyon ton yük taşımayı planladıklarını bildiren Kılıç, yurtiçi parsiyel taşımacılık hizmetleri ve depoculuk konusunda farklı yatırımlarla büyümeye devam edeceklerini söyledi. Güçlü oldukları alanlarda yatırımlarına devam edeceklerini kaydeden Erdal Kılıç, özellikle liman, tahliye sistemleri, depolama ve aranakliye işlerine ağırlık vererek madencilik ve endüstriyel yükler konusundaki uzmanlıklarını geliştireceklerini ifade etti. Kılıç, “2014 yılında yapılan yatırımlar Etis Lojistik’i 2015 yılına taşıyacak” dedi.

KOBİ’ler için yeni lojistik iş modeli: EPT (Entegre Parsiyel Taşımacılık)

Türkiye’de ekonominin bel kemiği olan KOBİ’lerin rekabetçiliğini artırmak ve lojistik maliyetlerini optimize etmek için yeni bir iş modelini başlatacaklarını da duyuran Erdal Kılıç, sunulacak olan yeni hizmetin toplama, dağıtma ve transfer olarak üç fonksiyondan oluşacak yeni bir iş lojistik modeli olduğunu kaydetti.

EPT’nin KOBİ’lere büyük avantajlar sağlayacağını dile getiren Kılıç, yeni iş modeli ile ilgili şu bilgileri verdi: “KOBİ’lerin kullanabilecekleri taşıma ve depolama imkanları sınırlı. Biz bu ihtiyaca yönelik bir altyapı hazırlığı içerisindeyiz.Türkiye’de belli sayıda toplama ve dağıtım depoları kurarak KOBİ’lerin ihtiyaçlarını karşılamayı planlıyoruz. Türkiye’de KOBİ’ler ekonominin candamarı. Kendi piyasalarında rekabet çaplarını kolaylaştıracak, verimliliklerini ve hızlarını artırarak maliyetlerini düşürecek bir hizmet olacağını düşündüğümüz entegre parsiyel taşımacılıkla hem onların ihtiyaçlarını gidermiş olacağız hem de büyük bir pazar oluşturacağız. 2014, bizim bu konuyla ilgili fizibilitelerimizi sonuçlandıracağımız ve sonrasında da projeleri geliştireceğimiz bir yıl olacak.”

Sektörde emin adımlarla ilerliyor

Etis’in sektörde 2007 yılından bu yana faaliyet gösterdiğini hatırlatan Erdal Kılıç, Etis açısından 2013 yılını da değerlendirdi. 10 bölgede kurdukları lojistik merkezler, depolar, filo ve makine parkına kattıkları yeni araçlarla altyapılarını güçlendirdiklerini söyleyen Kılıç, geçen yıl kurumsal alandayapılanma ve hedef müşteri kitlesinin genişletilmesi yönünde bir politika izleyerek başarılı sonuçlar elde ettiklerini söyledi.
2013 yılında tahliye sistemleriyle ilgili yatırımlar yaptıklarını ifade eden Kılıç, gelen gemilerin özellikle dökme yüklerinin hızlı, efektif ve verimli tahliye edilmesi için özel kamyon yatırımı yaptıklarını bildirdi. “Etis, 2014 yatırımları ile planlananlar hariç olmak üzere şu an aktif olarak 126 bin metrekarelik bir depolama alanına sahip” diyen Kılıç, 2013 yılını ise 125 milyon TL ciro ile kapattıklarını vurguladı.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim