• BIST 9883.11
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C

Eversafe, JS Caesar gemisini suya indirdi

Eversafe, JS Caesar gemisini suya indirdi
Eversafe Deniz Mühendisliği şirketi, 5 bin metreküplük, 92 metre boyunda, 17 metre genişliğindeki LPG taşıyıcı tankeri JS Caesar'ı 26 parçalık kızak üstünde, balon tekniği ile Sinopacific Gemi Üretimi Şirketi için suya indirdi.

Eversafe, JS Caesar gemisini suya indirdi

Eversafe Deniz Mühendisliği şirketi, 5 bin metreküplük, 92 metre boyunda, 17 metre genişliğindeki LPG taşıyıcı tankeri JS Caesar'ı 26 parçalık kızak üstünde, balon tekniği ile Sinopacific Gemi Üretimi Şirketi için suya indirdi.

Eversafe teknik ekibi yaptığı ince hesaplar sonucunda geminin suya iniş açısında doğan riskler yüzünden indirme törenini 1 ay ertelemişti. 1 aylık çalışma sonucunda uygun açıyı belirleyerek rampa değişikliğini uygun gören ekip gel-git seviyesinin en yüksek olduğu tarihi belirleyerek güvenli bir iniş için hazırlıklıklarını tamamladı.

26 Eylül'de çalışmalarına başlayan Eversafe ekibi, iki gün aralıksız çalışarak LPG taşıyıcısını balonlar sayesinde kaldırarak 30 metre mesafedeki indirme bölgesine taşıdı. İki gün boyunca su yükseklik seviyesi Eversafe mühendisleri tarafından yarım saatte bir ölçüldü.

28 Eylül günü bütün hazırlıklar bittikten sonra tersanede herkes suyun yükselmesini beklemeye koyuldu. Saat 12 civarında suyun uygun seviyeye gelmesi ile gemi indirme seramonisi başladı.

Şampanya şişesinin geminin burnunda kırılmasıyla gemiyi tutan çelik halatlar serbest bırakıldı ve gemi balonların üzerinde önce yavaşça sonra giderek hızlanarak suya doğru ilerlemeye başladı. Düzgün bir açı ile suya giren gemi kısa bir sürede sorunsuz bir şekilde yüzmeye başladı.

eversafe-marine-launches-5000-cbm-lpg-carrier-for-sinopacific-shipbuilding-111.20111008171152.jpg

eversafe-marine-launches-5000-cbm-lpg-carrier-for-sinopacific-shipbuilding-222.jpg

Haber: Ahmet ÖZDÜZGÜN - DENİZHABER AJANSI

www.UlasimOnline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim