• BIST 9886.95
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C

Fethiye yat çekek yeri projesi onaylandı

Fethiye yat çekek yeri projesi onaylandı
Muğla'nın Fethiye ilçesi Yanıklar mevkiine yapılması planlan Karaot yat imalat ve çekek yeri için hazırlanan proje, 11 yıl sonra onay aldı.

Fethiye yat çekek yeri projesi onaylandı

Muğla'nın Fethiye ilçesi Yanıklar mevkiine yapılması planlan Karaot yat imalat ve çekek yeri için hazırlanan proje, 11 yıl sonra onay aldı.

Yıllardır sürüncemede kalan proje ile Maliye Bakanlığı, Fethiye'ye kazandırılacak alanının 49 yıllık tahsisini yaptı. Fethiye'de, 1999 yılından bu yana gündemde olan Tersane ve Yat Çekek Yeri'nin taşınması konusunda önemli bir adım atıldı. Şehir merkezinde bulunan tersanenin Yanıklar Köyü Karaot Mevkii'ne taşınmasının önünde bulunan en büyük engel kaldırıldı. Ve 11 yıl önce hazırlanan proje Maliye Bakanlığı tarafından onaylandı.

Konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti Muğla Milletvekili Dr. Mehmet Nil Hıdır, Fethiye'nin yıllardır özlemini çektiği yat çekek yerine kavuşacağını söyledi. Hıdır, S.S. Fethiye Yat ve Çekek İmalat ve Yapımcıları Sosyal Tesisler Kurma ve İşletme Kooperatifi tarafından talep edilen Yanıklar Köyü Karaot mevkiindeki hazineye ait yerin tahsisinin Maliye Bakanı ile yapılan görüşmeler sonrasında onaylandığını kaydetti. Halen üreticilerin, Kabakçılar, Karagözler ve Çiftlikköy mevkiinde dağınık halde ve imar planlarına uygun olmayan, ahşaba dayalı yat inşa ve çekek yerinde faaliyet gösterdiğini hatırlatan AK Parti Milletvekili Hıdır, onaylanan proje ile üreticilerin bir araya toplanması, modernizasyonunun sağlanması ve uluslararası standartlara kavuşturulmasının sağlanacağını ifade etti.

Hıdır; "Toplamda 92 bin 040 metrekarelik alanla ilgili onaylanan proje ile, hazineye ait 95 nolu parselin 72 bin 380 metrekarelik kısmı ile 6 bin 682 metrekare yüz ölçümlü kıyı bandı ve bu alanın önünde yer alan 3 bin 045 metrekarelik iskele alanı ve 9 bin 933 metrekarelik yüz ölçümlü deniz yüzeyi 2886 sayılı Devlet İhale Kanununa göre pazarlık usulü ile 49 yıllığına Fethiye Yat ve Çekek İmalat ve Yapımcıları Sosyal Tesisler Kurma ve İşletme Kooperatifi'ne tahsis edilmiştir. Maliye Bakanlığı tarafından; 95 nolu parsele ait 72 bin 380 metrekarelik alan için 2 yıllık kullanım bedeli olarak 218 bin TL belirlenmiştir. Ayrıca kıyı bandı, iskele alanı ve deniz yüzeyi olmak üzere toplam 19 bin 660 metrekarelik yüzölçümlü alana ise 2 yıllık kullanım bedeli olarak 33 bin TL belirlenmiştir." dedi.

Kullanılacak alanın fiili kullanım olmaksızın tescil, ifraz, terk gibi işlemlerinin gerçekleşebilmesi için imar planının yaptırılması gerektiğini söyleyen Hıdır, plan değişikliği yapılması, uygulama projelerinin hazırlattırılması ve onaylanması için irtifak hakkı ve kullanma izni ihalesi yapılacağını açıkladı. Yapılacak ihale sonucunda kararlaştırılacak toplam bedelin yüzde 20'si karşılığında Ön İzin Sözleşmesi imzalanabileceğine dikkat çeken Mehmet Nil Hıdır, sözleşme imzalandıktan sonra 1 yıl süreyle ön izin verileceğini belirtti. Muğla Milletvekili Hıdır, ilgili kooperatifin belirtilen yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde verilecek olan bu ön iznin Maliye Bakanlığı tarafından otomatik olarak iptal edileceğini vurguladı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim