• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

Foça'da fırtına limandaki tekneyi batırdı

Foça'da fırtına limandaki tekneyi batırdı
İzmir'in Foça ilçesinde saatteki hızı 70 kilometreye ulaşan fırtınada limanda bağlı bir motor yat battı.

İzmir'in Foça ilçesinde saatteki hızı 70 kilometreye ulaşan fırtınada limanda bağlı bir motor yat battı.

Foça Büyük Deniz Limanı'nda bağlı bulunan 14 metre uzunluğundaki 'Alternatif' adlı motor yat, bu sabaha karşı fırtınayla gelen dev dalgalara dayanamayıp sulara gömüldü. Batan motor yatın eşya ve donanımları denize saçıldı. Motor yatın vinç yardımıyla battığı yerden çıkartılacağı öğrenildi. Fırtınada Foça Büyük Deniz sahilindeki ahşap iskelelere bağlı irili ufaklı birçok teknede de maddi hasar meydana geldi. Çok sayıda tekne batma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

"Bu filmi biz daha önce birçok kez gördük" diyerek tepkisini dile getiren tekne sahipleri, Foça'nın fırtınalara açık bir liman olduğunu, her fırtınalı havada birkaç tekneyi kaybettiklerini, bunun önüne geçebilmek için dalgakıran yapılmasının gerekli olduğunu belirttiler.

Gemiler Şarköy'e demirledi

Bu arada yağmur ve şiddetli fırtına nedeniyle Boğazlardan geçmek üzere yol alan yerli ve yabancı Gemileler Şarköy açıklarında demir attılar.

Lodosun saatteki hızı 60 km'yi bulması üzerine Çanakkale Boğazı'ndan geçmek üzere yol alan yerli ve yabancı 55 gemi akşam saatlerinde Şarköy açıklarında demir attı. Dalga boyunun 4 metreyi bulması üzerine, gemi personeli kıyıya çıkamazken, Şarköy, Mürefte ve Hoşköy'de balıkçılar da denize açılamadılar.

Şarköy Balıkçı Barınağındaki balıkçılar Gürkan Akar, Hüseyin Işık "Fırtına ve yağmur çok şiddetli olması nedeniyle denize açılamadık. Bir çok gemi denizden 3 mil açıkta demir attı. Denize açıldığımızda şu an mezgit daha çok avlanıyor. Az çok evimize ekmek götürebiliyoruz." ifadesinde bulundular.

Aşırı yağmurdan dolayı denizin rengi çamur rengine dönüşürken, Şarköy Belediyesi fırtına nedeniyle vatandaşları uyaran anonslar yaparak, sobalarını dikkatli yakmalarını, bacalarını mutlaka kontrol ettirmelerini belirtti.

www.ulasimonline.com

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim