• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

Galip Öztürk’ün yeni ortağı Ali Bayramoğlu

Galip Öztürk’ün yeni ortağı Ali Bayramoğlu
Galip Öztürk ve MÜSİAD eski Başkanı, AK Parti 23. Dönem Rize Milletvikili Bayram Ali Bayramoğlu güçlerini birleştiriyor.
Galip Öztürk ve MÜSİAD eski Başkanı, AK Parti 23. Dönem Rize Milletvikili Bayram Ali Bayramoğlu güçlerini birleştiriyor. Hürriyet Gazetesinden Oktay Özdabakoğlu’nun haberine göre, Öztürk’e ait olan Metro Ticari ve Mali Yatırımlar Holding’in iştiraki Metro Turizm Seyahat’in yüzde 5’inin Ali Bayramoğlu’na satışı için görüşmelere başlanmasına karar verildi. Bu konuda satış için mutabaka varılması halinde Sermaye Piyasası Kurulu onaylı bir değerle firmasına şirket değerlemesi yaptırılacak. Öztürk ile Bayramoğlu’nun işbirliği bununla da sınırlı değil.
 
Metro Turizm’de Bayram Ali Bayramoğlu’na ait olan BAB Group bünyesinde faaliyet gösteren Barsan Turizm’in hisselerini satın almak üzere görüşmelere başlayacak. Öztürk ve Bayramoğlu, finansta da işbirliğine gidecek. Metro Holding’e bağlı olan Metro Yatırım Menkul Değerler ile BAB Group’a ait olan Neta Yatırım Menkul Değerler de birleştirilecek. 1999-2004 yılları arasında MÜSİAD Başkanlığı yapan Ali Bayramoğlu, 23. Dönem Ak Parti Rize Milletvekili olarak TBMM’de görev aldı. 1989 yılında Bayram Ali Bayramoğlu tarafından kurulan BAB Group, bünyesinde barındırdığı şirketlerle kimya, inşaat, dış ticaret, gıda, turizm, bilişim, hizmet sektörlerinde faaliyet gösteiyor. BAB Group Barşan Turizm, Neta Yatırım Menkul Değerler dışında, Filiz Çay, Teknotek, Tatilcity, Alkokim, Mersaoiil gibi şirketler bulunuyor.
 
NİSAN’DA SERBEST BIRAKILDI
 
Metro Turizm’in sahibi işadamı Galip Öztürk, geçen yıl yapılan operasyonun ardından tutuklanmıştı. Öztürk’ün 1 No’lu sanık olduğu 70 sanık hakkında ‘çıkar amaçlı suç örgütü’ kurdukları iddiasıyla açılan davada, şirketin rakiplerini sindirmek için her yola başvurduğu öne sürülmüştü. Örgüt kurmak, yargıyı etkilemek, rüşvet, ihaleye fesat kurmakla suçlanan Galip Öztürk hakkında İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davada 146 yıla kadar hapis cezası istendi. Cinayetten ömür boyu hapis alan, çeteden ise 11 yıl hapis yiyen Öztürk 19 Nisan’da tahliye edildi.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim