• BIST 9871.26
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C

Gaziantep enerji sektörünü buluşturacak

Gaziantep enerji sektörünü buluşturacak
Gaziantep'te 'Global Düşünürler Enerji Sempozyumu' düzenlenecek. Sempozyumda enerji sektöründen kilit düşünürler, girişimciler, şirketler, yatırımcılar ve politika yapıcılar, enerji sorunlarını ve çözümlerini tartışacak
Gaziantep'te düzenlenecek 'Global Düşünürler Enerji Sempozyumu' enerji sektöründen kilit düşünürler, girişimciler, şirketler, yatırımcılar ve politika yapıcıların, enerji sorunlarını ve çözümlerini tartışacağı bir platform olacak. 
 
Global Düşünürler Forumu, Gaziantep Ticaret Odası, İngiliz Ticaret Odası ve UK Trade & Investment (UKTI) işbirliği ile 'Global Düşünürler Enerji Sempozyumu' adı altında Gaziantep'te 12 Eylül 2013 tarihinde uluslararası bir sempozyum düzenlenecek. 
 
Sempozyumun açılışı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Murat Mercan tarafından yapılacak. Enerji sempozyumuna yönelik çalışmalarla ilgili olarak Türkiye İngiliz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Chris Gaunt ve Global Düşünürler CEO ve kurucusu Elizabeth Filippouli Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık'ı ziyaret ederek bilgi verdi. Gaunt, "Özellikle gelişmekte olan Gaziantep gibi bir bölgede, Türkiye'nin ihtiyaçlarını karşılamak üzere geliştirilmiş böyle bir enerji programının, dünyada başka bölgeler için de örnek teşkil edecek bir şablon olması hedefleniyor. Türkiye'nin karşılaştığı güçlükler yeni fırsatlara kapı açacak şekilde; anlık çözümlerin ötesinde uzun vadede sürdürülebilir çözümlere ulaşarak, bu sempozyumun ışığında, başka yerlerde tekrarlanabilecek örneklere dönüştürülebilirse, ulusal ve yerel faydayla birlikte küresel fayda da elde edilmiş olacaktır. Oda olarak bu küresel faydaya, bu etkinlik sayesinde katkımız olursa, memnuniyet duyarız." dedi. 
 
GTO Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık da Gaziantep'te enerji alanında uluslararası bir sempozyum düzenlenmesinin son derece önemli olduğunu, sempozyum çerçevesinde Gaziantep'teki şirketlerin İngiliz şirketleri ile işbirliği yapmalarının planlandığını söyledi. 
 
Bartık, "Enerji politikaları sadece ülkelerin kendi sorunu olmaktan çıkmıştır. Bu konuda atılan her adım dünya genelini etkilemektedir. İngiliz Ticaret Odası işbirliği ile gerçekleştirilecek olan uluslararası enerji sempozyumu ile iş alemini ve oda üyelerini enerji sektöründe neler yaşandığını ve yenilikleri hakkında bilgilendirmek istiyoruz. Enerji, ekonomik ve sosyal kalkınmanın en temel unsurlarından birisi olmanın yanında küresel siyasi ve ekonomik gelişmelere de en hızlı tepki veren sektördür. Dolayısıyla, ulusal enerji politikalarını, kalkınma yaklaşımlarını ve bu alandaki yatırımları dünyada gelişen enerji yönelimlerinden bağımsız düşünemeyiz. Gaziantep'in küresel gelişmelere hızlı uyum sağlama becerisi, girişimcilik özelliği ve dinamizmi dikkate alındığında Gaziantep'in enerji alanında yeni yatırımlar için potansiyelinin değerlendirilmesi açısından sempozyum için doğru bir seçim olduğunu düşünüyoruz. Enerji koridorunda yer alan ülkemizde, sanayi ve ticaret alanında kendini kanıtlayan ve gelişimini sürdüren Gaziantep'te uluslararası bir enerji sempozyumu düzenlenmesi Gaziantep'in uluslararası tanırlılığına katkı sağlayacaktır." diye konuştu.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim