• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

Gaziantep ulaşımınında Kart27 yayılıyor

Gaziantep ulaşımınında Kart27 yayılıyor
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, kentteki tüm ulaşım araçlarında geçerli olan Kart27 (Akıllı Kart) uygulamasını başlattı.

Gaziantep genelinde toplu ulaşım araçlarının tamamında akıllı kart sisteme geçildi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, kentteki tüm ulaşım araçlarında geçerli olan Kart27 (Akıllı Kart) uygulamasını 16 Mayıs günü itibariyle başlattı. Dolmuşları otobüslere dönüştüren ve otobüslerde de nakit para kullanımını kaldıran Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, yerine tüm toplu taşımalarda geçerli olmak üzere Kart27 uygulamasını hayata geçirdi.

Otobüslerde hiçbir şekilde nakit para kullanılamayacak

Kartlı sisteme aşamalı bir geçiş yapıldı. Uygulamada kapsamında ulaşım araçlarındaki nakit para kullanımının tamamen ortadan kaldırılması hedeflendi. Akıllı kart sahibi olmayan yolcular 17 Mayıs tarihinden bu güne ‘şoför kartı’ imkanından faydalandı. Ancak 31 Mayıs tarihi itibariyle toplu ulaşım araçlarından faydalanmak isteyen yolcular, şoför kartı da dahil hiçbir şekilde nakit para kullanamayacak.

"Parayı kaldırmaktaki amacımız ulaşım konforunu sağlamak"

Uygulamaya ilişkin bilgilendirme yapan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Ulaşım ve Raylı Sistemler Daire Başkanı Hasan Kömürcü, “Nisan ortalarında aldığımız karar ile birlikte Gaziantep ulaşımında paralı binişleri kaldırmaya karar verdik. 17 Mayıs itibariyle paralı binişler kaldırıldı. Parayı kaldırmaktaki amacımız halkın ulaşım yönünden konforunu sağlamak ve tüm esnafımızın rahatını sağlamak yönündeydi” dedi.

"Toplu taşımada tüm planlamayı daha doğru yapabileceğiz"

Kartlı binişler sayesinde tüm toplu ulaşım sisteminin akıllı yönetilebilir hale geldiğini aktaran Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Ulaşım ve Raylı Sistemler Daire Başkanı Kömürcü, “Toplu taşıma yönünden uzun vadede, orta vadede ve yakın vadede tüm planlamayı daha doğru yapabileceğiz. Gaziantep’in her noktasına kadar doğru planlayabileceğimiz veriler olacak. Bunun için doğru bir kampanya süreci yürütüldü. Bu kampanyalar sayesinde halkımızın tamamına ulaştık. 31 Mayıs itibariyle de ‘şoför kartı’ binişlerini de kaldırıyoruz. Halkımızın bu konuda göstermiş olduğu duyarlılığa teşekkür ediyorum. Halkımın bu konuda daha rahat edeceğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

"660 bin akıllı kart var"

Uygulamada herhangi bir sıkıntının yaşanmadığını dile getiren Hasan Kömürcü, “Biz bu işe başlarken Gazianteplilerin elinde 500 bin civarında akıllı kart vardı. Bu gün itibariyle 660 bin civarında akıllı kart var. Bayi sayımızı 250 civarından 434 noktaya çıkardık. Şu anda halkımız her noktadan, hatta sonradan mahalle olan köylerimiz de dahil kart dolumunu ve biletlerini temin edebilecek. Bu sayede tüm toplu ulaşım araçlarından faydalanabilecek” şeklinde konuştu.

Vatandaşların bir an önce ‘Kart27’ temin etmelerini söyleyen Kömürcü, şoförlerin para almasının yasak olduğunu belirterek, böyle bir durumla karşılaşan vatandaşların 153 Alo Zabıta Hattı ile şikayette bulunmalarını istedi.

http://www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim