• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C

Gazimağusa'da karada da petrol aranacak

Gazimağusa'da karada da petrol aranacak
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti(KKTC) Gazimağusa'da 2 ay içinde karada da petrol arama faaliyeti başlatacaklarını açıkladı.
Bakan Yıldız: Gazimağusa'da karada da petrol aranacak
 
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti(KKTC) Gazimağusa'da 2 ay içinde karada da petrol arama faaliyeti başlatacaklarını açıkladı.

Bakan Taner Yıldız, Kayseri'de Organize Sanayi Bölgesi'nde işadamlarıyla bir araya geldi. Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'nın da katıldığı program öncesi Bakan Yıldız, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

Türkiye'nin Akdeniz'deki petrol arama çalışmaları hakkında açıklamada bulunan Yıldız, denizdeki çalışmaların yanı sıra karada da petrol arayacaklarını söyledi. KKTC ile yapılan anlaşma sonunda Gazimağusa'da 2 ay içinde arama faaliyetlerini başlatacaklarını duyuran Yıldız, "2 ay içinde sondaja da başlarız. Çünkü bir kısım sismik çalışmaları orada değerlendireceğiz. Denizdeki sismik çalışmaları birleştirdik. Shell ile ve bundan sonra çıkacağımız yeni bir firma ile beraber çalışmalar daha geniş bir alana yayılacak. Artık petrol aramacılığında ağırlık merkezimiz Karadeniz'den Akdeniz'e kayıyor. Ancak bu Karadeniz'den vazgeçtiğimiz anlamına gelmeyecek. Ama Akdeniz'deki çalışmalarımızı daha da yoğunlaştıracağımız anlamına gelecek. Uluslararası hukuka aykırı olmaksızın bu çalışmaları yapacağız." diye konuştu.

ŞİKE CEZALARINDA İNDİRİM ÖNGÖREN YASA

Bakan Taner Yıldız, gazetecilerin şike cezalarında indirim öngören yasayla ilgili bir sorusu üzerine de AK Parti'deki birlik ve beraberliğe vurgu yaptı. Bu konuda bugüne kadar açıklama yapmadığını belirten Yıldız, "AK Parti her türlü konuyu tartışabilir ama AK Parti'nin birliğini, bütünlüğünü ve beraberliğini tartışmaz. Çünkü, AK Parti'nin birlik, beraberlik ve bütünlüğü Türkiye'nin siyasi istikrarı demektir. 9 yılda geldiğimiz bu nokta 2023 hedeflerimiz doğrultusunda devam edecek. Teknik konular ayrıdır, onu ilgili bakanımız açıklar." dedi.

KAYIP KAÇAK YÜZDE 9-10'A DÜŞÜRÜLECEK

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, başka bir soru üzerine de Türkiye olarak 2015 yılına kadar elektrikte kayıp kaçak oranının yüzde 9-10 seviyesine indirmeyi hedeflediklerini söyledi. Elektrik faturalarından kayıp kaçak adı altında usulsüz para alındığı yönünde haberlere de değinen Yıldız, bu konuda uygulanan ulusal tarifede değişiklik yapılmadığını belirtti. "5 yıl önce de, 10 yıl önce de, 20 yıl önce de yapılan uygulamadan farklı bir uygulama yapılmadı" diyen Yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ulusal tarife çerçevesinde Edirne'den Kars'a, Sinop'tan Hatay'a varıncaya kadar, bütün vatandaşlarımızın kullandıkları artılar ve eksiler tek havuza atılıyor. Ve o havuzdan çıkan fiyat değerlendiriliyor. Yeni bir uygulama yok."

Akaryakıt, elektrik ve doğalgaz fiyatlarına yapılacak zamlarla ilgili bir soruya da Yıldız, otomatik fiyatlama mekanizmalarının devrede olduğunu hatırlatarak cevap verdi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim