• BIST 8718.11
  • Altın 2245.763
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.1462
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C

Gazprom’dan flaş Türkiye açıklaması

Gazprom’dan flaş Türkiye açıklaması
Gazprom Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Medvedev, Türkiye'ye bu yıl 24.5 milyar metreküp doğalgaz ihracatı yapmayı beklediklerini söyledi. Bu, Türkiye'ye bu yılki gaz sevkiyatının 2015'te göre azalmasının beklendiği anlamına geliyor.

Gazprom' dergisine röportaj veren şirketin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Aleksandr Medvedev, “Türkiye bizim için Almanya’nın ardından gelen ikinci büyük yabancı pazar. Bu ülkeye 2015’te 27 milyar metreküp doğalgaz ihraç ettik. Bu yıl 24.5 milyar metreküp gaz ihraç edeceğimize inanıyoruz. 2017 için tahminimiz ise 25.1 metreküp” dedi.

SEVKİYAT 2015’TEN AZ

Rus enerji şirkeri Gazprom’un, Türkiye’ye bu yıl 24.5 milyar metreküp doğalgaz ihraç edeceği beklentisi, gaz sevkiyat miktarının 2015’e göre yüzde 9.2 oranında daha az olacağı anlamına geliyor. Ancak Medvedev, gaz sevkiyatının önceki yıla göre azalmasını beklemelerinin sebepleri hakkında bilgi vermedi.

TÜRKİYE RUSYA’YA ALTERNATİF ARAYIŞINDA

Rusya’nın Türkiye’ye olan doğalgaz sevkiyatındaki düşüşün geçen yıl Kasım ayında baş gösteren jet krizinden sonra Türkiye’nin başka alternatiflere yönelmesinden kaynaklandığı tahmin ediliyor. Rusya’dan en çok doğalgaz alan 2. ülke konumundaki Türkiye, jet krizinden sonra Katar ile LNG (Likit doğalgaz) anlaşması imzalamış, İsrail ile doğalgaz boru hattı kurma konusunda görüşmelere başlamıştı. Azerbaycan ile yapılan görüşmeler sonrasında da TANAP projesinin bitirilme tarihi öne alınmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim