• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C

Geceyi karton üstünde geçirdiler

Geceyi karton üstünde geçirdiler
K1 ve K2 yetki belgelerinin yıl sonuna kadar yüzde 93 indirime tabi tutulacak olmasını fırsat bilen şoförler, belge almak için geceyi yere serdikleri kartonların üzerinde geçirdi.

Geceyi karton üstünde geçirdiler

Son yıllarda kullanımı hızla yaygınlaşan hafif ticari araçların da aralarında bulunduğu, ticari olarak satın alınan “kamyonet” sınıfı araçlar için K1 ve K2 Yetki Belgeleri'nde 31 Aralık 2010 tarihine kadar yüzde 93 oranında indirim uygulanması, yoğun ilgi çekiyor. Belgelerini almak için il merkezinin yanı sıra ilçelerden de vatandaşların gelmesi MTSO'nun ilgili birimlerinde yoğunluğa neden oldu.

Yoğunluğu aşmak için geceden sıra beklemeye başlayanlar ise ilginç görüntüler oluşturdu. MTSO binasının girişinde yere serdikleri kartonların üzerinde sabahın olmasını bekleyen şoförler battaniyelerle soğuktan korunmaya çalıştılar.

Uzak ilçelerden gelen vatandaşlar, belgelerin sadece il merkezinde verilmesinden yakınırken, üç dört gündür sıra beklediklerini ve soğuk olmasına rağmen geceyi karton üzerine yatarak geçirdiklerini dile getirdiler.

Vatandaşlardan Fuat Bilgin, K2 belgesini almak için uğraştığını, kendisinin il merkezinde olmasına rağmen üç gündür sıra beklediğini söyledi.

Kimi arkadaşlarının uzak ilçelerden havanın yağmurlu olmasına aldırış etmeden motosikletle geldiğinin anlatan Bilgin, şunları kaydetti:

“Belge verme yetkisini neden sadece il merkeziyle sınırlı kalıyor anlayamıyoruz. Belgeyi yılbaşına kadar alamazsak 6 bin TL'ye mal olacak. Arabamın değeri zaten 5 bin TL, belgeyi alacağıma arabayı yakarım daha iyi. Bize yapılan işkenceden başka bir şey değil. Şu insanları görüyorsunuz, adeta kendi paramızla rezil oluyoruz.”

“GÜNDE 100 BELGE VEREBİLİYORUZ”

MTSO İç Ticaret Şefi Cengiz Kanık ise, “Yetki Belgesi Bulundurma Zorunluluğu”nun 2004 yılından beri uygulandığını belirtti.
Kanık, o tarihten itibaren her Aralık ayı sonunda bu sürenin uzatılması nedeniyle vatandaşların “Nasılsa yine uzatırlar” düşüncesiyle işlemlerini yılın sonuna kadar beklettiklerini ve yıl sonunda böyle yığılmaların olduğunu ifade etti.

Mevcut personelle günde ancak 100 kişiye belge verebildiklerini dile getiren Kanık, şöyle devam etti:

“Vatandaşlar daha önce uyarıldıkları halde işlemlerini yıl sonuna bırakıyorlar. Bu nedenle böyle bir yığılma oldu. Bu yığılma 2004 yılından bu yana her Aralık ayının sonlarında oluyor. Vatandaşlarımız süre uzatılınca 'sonra yaptırırım' düşüncesiyle hep işlemlerini ileri tarihe bırakıyorlar. Üç personelimizle elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Belge verme dışında diğer rutin işlerimizi de takip ediyoruz. Bu nedenle günde yaklaşık 250 kişinin işlemini gerçekleştirirken, sadece 100 belge başvurusu kabul edebiliyoruz.”

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim